Home » Sup Blog » Wat Is Een Elektrische SUP Board Pomp?

Wat is een elektrische SUP Board pomp?

Door: James | Laatste update: 1 juni 2020

Wanneer je een opblaasbaar SUP Board hebt en er regelmatig mee op pad gaat dan is een elektrische pomp bijna onmisbaar. Het handmatig oppompen van je inflatable SUP vergt veel moeite. Een elektrische pomp zorgt ervoor dat je vrijwel geen moeite hoeft te doen. Maar wat is een elektrische SUP Board pomp nou precies? Wij leggen het uitgebreid uit:

Wat is een elektrische SUP Board pomp?

Een elektrische SUP Board pomp is een pomp die je Stand Up Paddle Board automatisch opblaast. Dankzij een elektrische pomp hoef je je SUP niet handmatig op te pompen. Het handmatig oppompen van een inflatable supboard vergt namelijk veel moeite en neemt veel tijd in beslag. Wanneer je dit enkele keren per maand moet doen dan is het geen probleem. Maar wanneer je een fanatieke supper bent en regelmatig je SUP gebruikt dan zou ik zonder twijfel een elektrische pomp aanbevelen.

Soorten

Je hebt diverse soorten elektrische SUP pompen. Hieronder staan alle soorten:

 • Met geïntegreerde accu
 • Zonder geïntegreerde accu
 • Hoog volume pomp (snel oppompen)
 • Laag volume pomp (langzamer)
 • Met LCD scherm
 • Tot maximaal 20 PSI
 • Tot maximaal 16 PSI

Zoals je kan zien zijn er redelijk veel soorten pompen. Wij adviseren altijd aan om een hoog volume pomp met geïntegreerde accu, LCD scherm en maximaal 16 PSI te nemen. Deze pomp is namelijk overal te gebruiken en maximaal 16 PSI is voor 99% van de SUP Boarden meer dan genoeg aangezien er vrijwel altijd 15 PSI word aangeraden voor het opblazen van je SUP.

Let op: alleen een specifiek ervoor bedoelde elektrische SUP pomp zal je SUP kunnen opblazen. Dit gaat niet zomaar met elke pomp. Wees er dus zeker van dat je echt een SUP board pomp aanschaft en niet een gewone elektrische pomp.

Voordelen

Een e-pomp voor je opblaasbare SUP bevat veel voordelen. Bekijk ze hieronder:

 1. Je hoeft je supboard niet meer handmatig op te pompen
 2. Als je er een met een geïntegreerde accu aanschaft dan kan je hem overal gebruiken en mee naartoe nemen
 3. Een elektrische pomp is in vrijwel elk geval sneller dan jijzelf
 4. Je houdt een stuk meer energie over voor het suppen aangezien je zelf niet hoeft te pompen
 5. Een elektrische pomp is gemakkelijk mee te nemen

Wil je weten wat de beste SUP pompen van het moment zijn? Wij hebben er uitgebreid onderzoek naar gedaan. Bekijk ons onderzoek naar de beste SUP pomp.

Vond je deze uitleg interessant? Bekijk dan ook vooral onze uitleg van een wetsuit.