Home » Sup Blog » Wat Is Tracking Van Een SUP?
wat is tracking van een sup

Wat Is Tracking Van Een SUP?

Door: James | Laatste update: 14 juli 2020

Als de tracking van je SUP niet goed is dan kan het suppen aardig vermoeiend worden. Maar wat is tracking van je SUP precies? Wij leggen het in dit blog uit.

Wat is tracking van een SUP?

De betekenis van de tracking van een SUP is heel simpel. Het gaat namelijk om het rechtuit gaan van de SUP. Als de tracking van een SUP is dan gaat het board alle kanten op. Als de tracking van je SUP niet goed is dan kan het suppen enorm vermoeiend worden. Dit komt omdat je dan elke keer van kant moet wisselen en dus veel moet sturen.

aqua marina sup board vinnen

De vinnen die voor tracking zorgen onder een SUP Board

Wat zorgt voor goede tracking?

De vorm van het board en de vin onder het board zorgen voor de tracking. Vooral de vin zorgt voor het meeste tracking werk. Moet je maar eens voor de grap zonder vin gaan suppen. Ik heb het zelf een keer gedaan, en dat gaat verbazingwekkend genoeg gewoon bijna niet. Na elke peddel slag moet je weer van kant wisselen aangezien de SUP dan extreem wendbaar is en simpelweg niet recht vooruit wilt gaan. Zorg er dus altijd voor dat je je vin(nen) onder je SUP hebt zitten voordat je het water op gaat.

Wist je dat het positioneren van de middenvin van je SUP effect heeft op het karakter van je board? Lees er meer over in onze middenvin positioneren blog.

Conclusie

De tracking van je Stand Up Paddle Board is het recht vooruitgaan van het board. De tracking wordt bepaald doormiddel van de vin(nen) en de vorm van het board. Des te beter de tracking des te makkelijker je ermee kan touren en des te minder je hoeft in te spannen tijdens het Stand Up Paddle Boarden.

Vond je dit blog interessant? Bekijk dan ook vooral onze blog waar we in uitleggen wat het verschil tussen een hardboard en inflatable SUP is.