Home » Sup Blog » Wat is MSL Fusion?
wat is msl fusion uitleg

Wat is MSL Fusion?

Door: James | Laatste update: 17 april 2020

MSL Fusion is een exclusief productieproces van het toonaangevende watersport merk Red Paddle Co. Zij zijn de enige SUP fabrikant die deze technologie mogen gebruiken. Door het gehele productieproces van een inflatable SUP Board op nieuw te bekijken hebben ze het proces tot in de puntjes kunnen verfijnen. Maar wat is MSL Fusion nou precies?

Wat is MSL Fusion?

MSL Fusion is zoals eerder genoemd een unieke productiemethode van Red Paddle Co. Deze productiemethode kan en wordt alleen toegepast op opblaasbare SUP Boarden. Maar hoe werkt dit proces? Het begint met een normale drop-stitch basis. Over deze basis wordt een laag van zelfklevend materiaal gezet. Op deze manier wordt het board luchtdicht gemaakt en tegelijkertijd wordt er ook een laag gecreëerd om de buitenste gelamineerde laag op te zetten. Nadat het zelfklevende materiaal op zijn plek zit wordt er machinaal een hoge-dichtheid PVC structuur op het zelfklevende materiaal gelamineerd.

wat is msl fusion van red paddle co uitleg

Het resultaat van deze unieke productiemethode

Deze techniek zorgt voor een uniek eindresultaat. Zo zorgt deze methode ervoor dat de cosmetische afwerking perfect is, terwijl dat hiervoor bijna onmogelijk was met een opblaasbaar sup board. Normaal zag je namelijk wel ergens een ongelijkheid of klein bubbeltje zitten, het dit proces elimineert deze cosmetische foutjes volledig. Ook zorgt deze methode ervoor dat je dezelfde tot zelfs betere kwaliteiten behaalt als een double layer SUP. Een sup board van Red Paddle dat gebruik maakt van deze productiemethode is al gauw net wat stijfer dan een double layer sup board, terwijl je wel het lichte gewicht van een enkel laags sup board behoudt.

Kenmerken van een MSL SUP

Een MSL SUP van Red Paddle Co bevat een aantal kenmerken die zijn aan te merken als voor-en nadelen. Bekijk ze hieronder:

Voordelen: 

  • Perfecte afwerking
  • Zo licht als een enkel laags board
  • Zo stijf of zelfs nog stijver dan een dubbel laags board
  • Super stevig
  • Bevat de beste eigenschappen die je van een SUP kan verwachten

Nadelen: 

  • Dankzij het speciale productieproces aardig aan de prijs
red paddle ride msl fusion sup board

Het Red Paddle 10’6 Ride SUP Board dat gebruik maakt van MSL Fusion technologie

Eigenschappen van een MSL fusion board

De eigenschappen van een Red Paddle Co SUP Board zijn op zichzelf al uitzonderlijk te noemen. Maar een SUP Board van Red Paddle Co dat ook nog een gebruik maakt van MSL Fusion is perfect te noemen. Omdat het board hetzelfde lichte gewicht als een enkel laags SUP Board bevat maar wel de stevigheid en stijfheid van een dubbel laags SUP board. Deze unieke combinatie zorgt voor super veel comfort en een speels SUP Board. Je kan namelijk dankzij het lichte gewicht in combinatie met de stijfheid zeer snel vooruit komen. Ook zorgt het lichte gewicht voor veel wendbaarheid. Dit maakt een MSL Fusion board één van de leukste soort sups op de markt.

Verschil tussen single layer, double layer en MSL

In de onderstaande video legt Red Paddle Co het verschil uit tussen single layer, double layer en hun eigen MSL SUP:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *