Home » Sup Blog » Wat Is Een Wetsuit?
wat is een wetsuit

Wat Is Een Wetsuit?

Door: James | Laatste update: 30 mei 2020

Wanneer je met koud weer of wanneer het water simpelweg gewoon nog koud is gaat suppen. Dan kan je het risico lopen op onderkoeling wanneer je in het water valt. En dat wil je natuurlijk niet. Met een wetsuit ga je dit risico uit de weg. Maar wat is een wetsuit nou precies? Wij leggen het in dit blog uit.

Wat is een wetsuit?

Een wetsuit is een pak speciaal gemaakt om je warm te houden tijdens het suppen, duiken, zwemmen of bij een andere watersport bij koude(ere) temperaturen.

Het is dan ook onmisbaar bij het suppen buiten het zomerseizoen om. Het is dan ook zelfs onveilig om zonder wetsuit met kouder weer te suppen.

mystic wetsuit

Mystic wetsuit

Soorten

Wetsuits zijn in diverse soorten te verkrijgen. Je hebt ze in verschillende maten, materialen, diktes en soorten. Let bij de aanschaf goed op in welke omstandigheden je hem gaat gebruiken. In het algemeen is het; hoe kouder het water, des te dikker hij behoort te zijn. Let ook op dat hij goed op je lichaam aansluit, op deze manier houd hij namelijk je lichaam goed warm.

Voordelen

Een wetsuit houd je warm in koude condities en zorgt er hierdoor voor dat je niet onderkoelt raakt. Ook zorgt het ervoor dat je huid minder snel kan beschadigen tijdens een eventuele val.

Dankzij dit speciale kledingstuk kan met zowel goed als slecht weer suppen. Ook droogt het materiaal zeer snel waardoor je niet te lang nat blijft na een eventuele val.

Vond je dit blog interessant? Bekijk dan ook vooral onze uitleg van een drybag.