Home » Sup Blog » Wat is een touring SUP Board?
wat is een touring sup board

Wat is een touring SUP Board?

Door: James | Laatste update: 3 april 2020

Reeds hebben wij een blog gemaakt over wat een race SUP Board is. Ditmaal is het de beurt van het touring SUP Board. Want wat is een touring SUP Board nou precies en wat kan je ermee? Wij leggen het in deze blog uitgebreid uit.

Weet je niet wat een SUP Board is? Bekijk dan vooral onze uitleg van wat een SUP Board is.

Wat is een touring SUP Board?

Wat is een touring SUP Board nou precies? Ik (James) en mijn team aan SUP experts leggen het uit: je hebt verschillende Stand Up Paddle Boarden voor verschillende doeleinden. Zo is een race SUP bedoeld om zo snel mogelijk op te kunnen suppen (weet je niet wat suppen is? Bekijk dan vooral onze uitleg van suppen) en een yoga SUP om yoga op te kunnen uitoefenen. Net zoals de namen bij deze boarden voor zichzelf spreken is dat ook bij een touring sup board zo. Een touring sup board is namelijk bedoeld om lekker mee te touren. Maar wat word er verstaan onder touren? Onder touren verstaan wij; een lang stuk Stand Up Paddlend afleggen met zoveel mogelijk comfort. Een touring sup board is dus kortom bedoeld om op de meest comfortabele wijze een lang stuk mee te suppen.

Kenmerken van een touring SUP

  • Lekker breed en hoog volume (lucht inhoud), zodat je je stabiliteit makkelijk behoud
  • Een puntige neus die omhoog staat, zodat hij door het water heen snijd
  • Een elastiek voor en/of achterop, om spullen mee te kunnen nemen
  • Meestal lang, zodat je gemakkelijk je snelheid behoud

Soorten touring boarden

Toering SUPS zijn in diverse soorten en maten verkrijgbaar. Touring boarden zijn in zowel niet-opblaasbaar als wel opblaasbare varianten te verkrijgbaar. Dit noemen wij ook wel ‘inflatable’ en ‘hardboard’ varianten. Zit je te twijfelen tussen een inflatable of hardboard touring Stand Up Paddle Board? Bekijk dan vooral onderstaande voor en nadelen van iedere variant.

Inflatable of hardboard

Neem de onderstaande vragen in acht als je aan het twijfelen bent tussen een inflatable of hardboard touring SUP:

  1. Hoe vaak ga je naar een andere locatie? Oftewel, wil je elke dag je SUP oppompen of juist de SUP op het dak binden?
  2. Heb je dakdragers op je auto? Zo nee, dan zal een opblaasbaar supboard waarschijnlijk een betere keuze zijn
  3. Kan je het gewicht van een hardboard dragen? Zo nee, overweeg dan om een opblaasbaar supboard te nemen.
  4. Wil ik wel elke dag mijn SUP handmatig oppompen?  Zo nee, neem dan een hardboard of een elektrische SUP pomp

Voor wie is een touring board bedoeld?

Een touring board is bedoeld voor de supper die mooie tochten wilt maken op een normaal tempo. Koop daarom ook alleen een touring board als je van plan bent lange tochten te maken. Voor korte stukken bevelen we een allround board aan en als je puur snel wilt gaan een race SUP. Ben je een gevorderde supper? Overweeg dan om een breder race board aan te schaffen als touring board. Race sups worden namelijk vaak door gevorderden suppers gebruikt als touring sup. Tip: neem wel een brede(re) variant race board als je wilt gaan touren met een race sup, dit zorgt namelijk voor een stuk meer comfort. Voor beginnende suppers bevelen we een allround sup aan.

Voor welke toepassing(en) is een touring SUP Board bedoeld?

Een touring SUP Board is zoals hierboven genoemd echt alleen bedoeld om lange tochten mee af te leggen. Ga een touring Stand Up Paddle Board dus niet gebruiken als race of allround board. Je zal namelijk enorm veel energie verspillen om snel of wendbaar te willen zijn op een touring board.

Na het lezen van deze blog interesse om een touring SUP-Board aan te schaffen? Bekijk dan vooral ons onderzoek naar het beste touring supboard hier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *