Home » Sup Blog » Wat Is Een Leash?
wat is een leash

Wat is een leash?

Door: James | Laatste update: 13 mei 2020

Wanneer je op zee, een rivier of met ruig weer wilt gaan suppen dan is het belangrijk om een leash mee te nemen. Een leash houdt je namelijk veilig en zorgt ervoor dat je board altijd bij je blijft.

Wat is een leash?

Een leash (ook wel enkelkoord genoemd) is een speciaal koord dat van je board naar je enkel, knie of heup loopt. Op deze manier kan je board nooit te ver van je afdwalen als je van je SUP of surf board valt.

Er zit vanaf aankoop er nooit een al vast aan de SUP. Hij word of los bij je board geleverd, of dient los aangeschaft te worden.

Soorten leashes

Er zijn diverse soorten. Je hebt ze met een koord dat gekruld is als een oud telefoonkoord waardoor je er niet per ongeluk op kunt gaan staan, dit heet ‘coiled’. Maar je hebt ze ook zonder krulling in het koord.

Ook heb je nog diverse soorten uiteinden. Hieronder benoemen we ze:

  • Heup
  • Knie
  • Enkel

Bepaal voor jezelf wat je het fijnste vind en waar je je het veiligst bij voelt.

De voordelen

Een leash zorgt vooral voor meer veiligheid. Het zorgt er namelijk voor dat je board nooit te ver kan wegdrijven aangezien hij aan zowel jou als je board verbonden is. Op een rivier, zee of met ruig weer zal een leash dus noodzakelijk zijn. Als je je board kwijtraakt terwijl je op één van deze wateren ligt of met ruig weer dan kan de situatie kritiek worden wanneer je board zonder leash ver wegdrijft. Twijfel dus niet om er een aan te schaffen aangezien het om je veiligheid gaat.

Vond je dit blog interessant? Bekijk dan ook vooral onze wat is een SUP peddel blog.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *