Home » Sup Blog » Wat Is Een Drybag?
wat is een drybag

Wat is een drybag?

Door: James | Laatste update: 24 mei 2020

Als je een ontdekkende supper bent dan is een drybag onmisbaar tijdens je SUP avontuur. Maar wat is een drybag precies? Wij leggen het in dit blog uitgebreid uit.

Wat is een drybag?

Een drybag (ook wel waterdichte tas genoemd) is een tas waar je je spullen in droog kan houden op het water. Op deze manier kan je je sleutels, mobiel, kleding etc. met een gerust hart meenemen op het water.

Bij de aanschaf van een SUP Board word er vrijwel nooit een bijgeleverd. Vergeet dus niet bij het aanschaffen van een Stand Up Paddle Board een waterdichte tas mee te bestellen.

wat is een drybag

Soorten

Er zijn diverse soorten waterdichte tassen. De verschillen zitten hem in de kleuren, maten en materialen. Houd rekening bij de aankoop dat hij minder ruimte heeft dan er word aangegeven aangezien je de tas oprolt om hem waterdicht te maken. Voor de materialen bevelen we je aan te kiezen voor wat voor jou het fijnste voelt.

De voordelen

De voordelen van een drybag stoppen niet bij je spullen droog te houden. Een drybag is namelijk gemakkelijk vast te binden aan het elastiek of greepje op je board en zo blijft hij dus altijd op je board zitten. Ook kan je er gemakkelijk andere spullen in kwijt die je anders los zou moeten meenemen wat natuurlijk onhandig is. Een drybag is het geld dus zonder twijfel waard aangezien het voor meerdere belangrijke doeleinden dient.

Vond je dit blog interessant? Bekijk dan ook vooral onze wat is een leash blog.