Home » Sup Blog » Wat Is Een Downwinder?
wat is een downwinder

Wat is een downwinder?

Door: James | Laatste update: 11 mei 2020

Een downwinder is één van de leukste dingen die je kan ervaren op Stand Up Paddle Boarding gebied. Je kan een downwinder op elke plas, meer of zee maken, zolang het maar in een open gebied is. Maar wat is een downwinder nou precies? Wij leggen het hier onder uitgebreid uit.

Weet je nog niet wat Stand Up Paddle Boarden is? Lees dan eerst onze uitleg van suppen.

Wat is een downwinder?

Een downwinder is dat je super hard vooruit gaat tijdens het suppen met de wind in je rug. Dit kun je maken/ervaren vanaf circa windkracht 4.

Een downwinder is super leuk om te maken, maar het is wel gevaarlijk. Wij bevelen het dan ook alleen aan gevorderde suppers aan om het uit te proberen. Doe dan ook altijd een leash om en een wetsuit aan voor je veiligheid. Zorg er ook voor dat je minimaal met zijn tweeën bent en een telefoon bij je hebt.

Hoe maak je er een?

Een downwinder is gevaarlijk en lastig om te maken, maar wel super leuk. Bekijk de onderstaande video om te leren hoe je er een moet maken:

Het geeft veel plezier!

Als je een down winder maakt dan ervaar je een grote factor aan plezier. Je kan namelijk hoge snelheden behalen. Dit geeft je een zeer vrij gevoel. Ook zijn er met windkracht 4 of meer grotere golven te vinden waardoor (als het je lukt) je zelfs een golf kan surfen!

Vond je deze blog interessant? Bekijk dan ook vooral onze andere SUP blogs.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *