Home » Sup Blog » Wat is een double chamber SUP Board?
wat is een double chamber sup board

Wat is een double chamber SUP Board?

Door: James | Laatste update: 14 april 2020

Double chamber SUP Boarden zijn één van de nieuwste type sup boarden op de markt. Deze sups zijn in elke vorm uniek te noemen. Maar wat is een double chamber SUP Board nou precies? Wij leggen het uitgebreid uit in deze blog.

Weet je niet wat een Stand Up Paddle Board is? Bekijk dan eerst onze uitleg van een Stand up Paddle Board.

Wat is een double chamber SUP Board?

De meeste opblaasbare SUP Boarden maken gebruik van één luchtkamer. Dit is ook meer dan genoeg voor normaal gebruik. Een double chamber supboard maakt daarentegen gebruik van twee kamers. Je kan het zien als dat het board zowel een buitenste als binnenste laag heeft. Een double chamber Stand Up Paddle Board biedt diverse voordelen tegenover een sup board met één kamer, maar ook nadelen. Een double chamber SUP is bijvoorbeeld zwaarder dan een SUP met één luchtkamer. Dit komt dan ook vooral door de extra materialen die gebruikt moeten worden om deze speciale constructie te kunnen bewerkstelligen.

aztron dubbele kamer technologie

Double chamber constructie

Waarom een double chamber Stand Up Paddle Board?

Waarom zou je een double chamber Stand Up Paddle Board aanschaffen? Hier zijn meerdere redenen voor. De voornaamste reden om te kiezen voor een double chamber board is als je op ruige wateren gaat suppen. De dubbele kamer is namelijk voor de veiligheid op ruige wateren op de markt gebracht. Met een normaal SUP Board zal namelijk je board niet meer drijven nadat hij lek is gegaan, met een sup met dubbele kamers wel. Op deze manier kan je een stuk veiliger op ruig water suppen! Ook zit er nog een ander groot voordeel aan verbonden, dat is namelijk de stijfheid. De stijfheid van een sup met een dubbele kamer board is zeer goed. Dit komt doordat er 2 kamers zijn en hierdoor in het midden een extra constructie zit wat het board extra stijf maakt.

aqua marina double chamber sup board

Aqua Marina Hyper double chamber sup board

Kenmerken van een double chamber SUP

Voordelen:

  • Stijf, stevig en stabiel dankzij de dubbele kamer constructie
  • Dankzij de stijfheid is de SUP extra snel
  • Veiliger op ruig water dankzij de dubbele kamers
  • Opblaasbaar en dus gemakkelijk mee te nemen
  • Kan meer gewicht hebben

Nadelen:

  • Zwaarder dan een SUP met één kamer
  • Duurder dan een soortgelijke SUP met één kamer
  • Minder makkelijk opvouwbaar aangezien het board zeer stug is
wat is een double chamber sup board uitleg

Aqua Marina hun dubbele kamer technologie

Karakteristieken van een SUP met twee luchtkamers

Zoals eerder genoemd is een double chamber Stand Up Paddle Board extra stijf. Dankzij de extra stijfheid maak je gemakkelijker snelheid en behoudt je de behaalde snelheid ook makkelijker. Ook zorgen de dubbele kamers voor extra drijfvermogen waardoor de SUP stabieler is en tot slot ook wendbaarder. Een double chamber Stand Up Paddle Board is dus niet alleen voor de peddelaar die op ruige waters supt maar ook voor de peddelaar die de beste eigenschappen van een SUP verwacht.

Visuele uitleg

Bekijk in de onderstaande video van Aztron hoe een double chamber SUP Board precies in elkaar zit:

Vond je deze blog over de uitleg van een double chamber Stand Up Paddle Board interessant? Bekijk dan ook vooral onze andere SUP blogs.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *