Home » Sup Blog » Wat is Een Boei Turn?
wat is een boei turn

Wat is een boei turn?

Door: James | Laatste update: 7 mei 2020

Als ervaren supper moet je weten wat de boei turn is en moet je hem ook kunnen uitvoeren. De boei bocht is namelijk onder de gevorderde suppers zijn bekend en is dan ook één van de beste technieken om een snelle bocht te maken. Maar wat is een boei turn nou precies? Wij leggen het in dit blog uit:

Weet je nog niet wat suppen is? Bekijk dan eerst onze uitleg van suppen.

Wat is een boei turn?

Een boei turn (op zijn engels ook wel ‘buoy turn’ genoemd) is zoals eerder genoemd een welbekende techniek in de SUP wereld om zo snel mogelijk een bocht te maken. De boei bocht wordt vooral vaak bij Stand Up Paddle wedstrijden toegepast aangezien dit één van de snelste manieren is om te draaien.

Hoe werkt de buoy turn?

Om te beginnen verplaats je al je gewicht naar de achterkant van het board. Daarna ga je in de skateboard houding staan met je voeten in een rechte lijn. Wanneer je zo staat leun je goed op achterste voet, wanneer je dit doet zal je zien dat de punt van het board goed omhoogkomt. Als de punt omhoog is gekomen kan je gaan peddelen om zo snel mogelijk de bocht kunnen draaien. Wanneer je klaar bent met de bocht dan spring je weer terug in je normale SUP positie en stap je weer naar het midden van het board.

Visuele uitleg van een boei bocht

Vond je dit blog interessant? Bekijk dan ook vooral onze andere Stand Up Paddling blogs.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *