Home » Sup Blog » Wat Is Een Boardbag?
wat is een boardbag

Wat is een boardbag?

Door: James | Laatste update: 21 mei 2020

Als je veel reist met je Stand Up Paddle Board dan is een boardbag bijna onmisbaar te noemen. Maar wat is een boardbag nou precies? Wij leggen het in dit blog uit.

Weet je nog niet wat een Stand Up Paddle Board is? Bekijk dan vooral onze uitleg van een SUP Board.

Wat is een boardbag?

Een boardbag is zoals de naam al zegt een tas voor om je board. Deze tas maakt het super gemakkelijk om je hardboard of inflatable SUP mee te nemen in de tas. Deze tas zorgt daarnaast ook nog eens voor extra veiligheid tijdens het vervoeren van je SUP.

Als je veel reist met je Stand Up Paddle Board of veel stukken loopt met je SUP onder de schouders dan is een boardbag bijna onmisbaar.

wat is een sup boardbag

Soorten boardbags

Je hebt diverse soorten boardbags. Let goed op bij de aankoop van een boardbag of de tas wel de goede grootte voor je SUP is. Houd hierbij rekening met de lengte, breedte en dikte van de SUP in opgeblazen toestand.

Ook zijn de tassen van diverse merken te verkrijgen. Je kan niet snel misgrijpen bij een boardbag maar toch bevelen wij altijd aan om voor een merk te gaan dat zich al bewezen heeft in de Stand Up Paddle markt zoals Fanatic of Red Paddle Co.

De voordelen

De voordelen ervan zijn vooral dat je een stuk gemakkelijker langer stukken kan lopen met je board onder schouders. Dit komt door de schouderband die aan de boardbag verbonden is. Hierdoor kan je het gewicht van het board op je schouders laten leunen.

Ook beschermt de tas je board bij het vervoer voor wanneer je het board ergens neerlegt of in een smal straatje loopt waar je gauw het board per ongeluk tegen de muur kan schaven.

Vond je dit blog over de uitleg van een boardbag interessant? Bekijk dan ook vooral onze uitleg van een leash.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *