Home » Sup Blog » Wat is een allround SUP Board?
wat is een allround sup board

Wat is een allround SUP Board?

Door: James | Laatste update: 7 april 2023

Reeds hebben wij een blog geschreven over wat een touring SUP Board precies is en doet. Vandaag gaan we het hebben over het allround SUP Board. Want wat is een allround SUP Board nou precies en wat kan je ermee? Wij gaan het in deze blog behandelen.

Weet je niet wat een Stand Up Paddle Board is? Bekijk dan eerst onze uitleg voor een Stand Up Paddle Board.

Wat is een allround SUP Board?

Een allround SUP Board is vooral voor de beginnende suppers ideaal. Een allround board is namelijk in het algemeen zeer stabiel dankzij zijn breedte en hoge volume. Het ideale van een allround board is dan ook dat je hem voor meerdere doeleinden kan gebruiken. Zo kan je er kleine tochten mee suppen, de grachten mee door of zelfs een golf mee surfen! Een allround board is dus ideaal als je van plan bent van alles met je SUP te doen. Een all round SUP is in het algemeen niet al te snel, maar als beginnende supper dan ben je ook nog niet met snelheid bezig. Je bent dan namelijk vooral bezig om je balans te vinden. En daar is een stabiel allroun board ideaal voor.

Kenmerken van een allround SUP

 • In het algemeen een hoog volume en breed, en dus lekker stabiel
 • Kort, waardoor hij wendbaar is en je er ideaal mee kan surfen
 • Een afgeronde neus, wat ook helpt bij de stabiliteit
 • Compact, en dus gemakkelijk mee te nemen
 • Niet snel, door het compacte ontwerp

Soorten allround SUP Boards

Allround SUP Boarden zijn in diverse soorten verkrijgbaar. Zo heb je allround boarden in opblaasbare (inflatable) vorm, maar ook in niet-opblaasbare (hardboard) vorm. Er zitten grote verschillen tussen een inflatable en hardboard allround SUP. Het is dus belangrijk dat je goed nadenkt over je keuze als je voor een inflatable of hardboard allround SUP wilt gaan. Neem vooral de onderstaande vragen in acht als je nog twijfelt.

Inflatable of hardboard

Neem de onderstaande vragen in acht als je twijfelt tussen een inflatable of hardboard allround SUP Board:

 1. Hoe vaak ga je naar een andere locatie? Oftewel, wil je elke dag je SUP oppompen of juist de SUP op het dak binden?
 2. Heb je dakdragers op je auto? Zo nee, dan zal een opblaasbaar supboard waarschijnlijk een betere keuze zijn
 3. Kan je het gewicht van een hardboard dragen? Zo nee, overweeg dan om een opblaasbaar supboard te nemen.
 4. Wil ik wel elke dag mijn SUP handmatig oppompen?  Zo nee, neem dan een hardboard of een elektrische SUP pomp

Voor wie is een allround SUP Board geschikt?

Een allround board is met name gericht op de beginnende supper, hiervoor is hij dus ook het meest geschikt. Dit komt vooral door de stabiele, wendbare en niet snelle vorm waarover een allround board beschikt. Een all round Stand Up Paddle Board is ook ideaal voor de supper die soms ook wilt surfen met zijn SUP. Dankzij de compactheid, wendbaarheid en stabiliteit van een allround SUP kun je namelijk ook met plezier er een golf mee pakken. Als je een supper bent met wat meer ervaring bent dan bevelen we je het beste touring SUP Board aan. Dit komt dan ook vooral omdat een allround board al gauw te langzaam word voor iemand die meer ervaring heeft met suppen. Voor gevorderde suppers zouden we ook een touring sup board aanbevelen, of het beste race SUP board met een bredere midden basis. Maar dit hangt natuurlijk wel af van het einddoel waar je de SUP voor wilt gebruiken. Denk dus eerst goed over je einddoel na!

Voor welke toepassingen is een allround bedoeld?

Een allround SUP is bedoeld voor kleine stukken mee te suppen. Allround SUPS worden dan ook met namen voor de volgende doeleinden gebruikt:

 • Om als beginner het suppen mee te leren
 • Kleine afstanden suppen
 • Suppen door grachten
 • Surfen

Na het lezen van deze blog interesse gekregen om een allround Stand Up Paddle Board aan te schaffen? Bekijk dan vooral ons onderzoek naar het beste allround SUP board.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *