Home » Sup Blog » Verschil Tussen Leverlock en Camlock Systeem
verschil tussen leverlock en camlock systeem

Verschil Tussen Leverlock en Camlock Systeem

Door: James | Laatste update: 21 juli 2020

Als je opzoek gaat voor een degelijke SUP peddel dan kom je er al gauw achter dat je meerdere soorten peddels hebt met meerdere soorten systemen. Waaronder het leverlock en camlock systeem. Het verschil tussen deze systemen gaan we in dit blog uitleggen.

Leverlock

Een leverlock systeem is eigenlijk heel simpel. In plaats van dat je het bovendeel van de peddel aan elkaar klikt aan de schacht met een clip zoals bij de meeste systemen, klik je bij een leverlock systeem de peddel aan elkaar doormiddel van een clip op de hendel waar je je hand op houdt.

Visuele uitleg leverlock

Bekijk de onderstaande visuele uitleg van Red Paddle Co om je leverlock peddel te assembleren:

Camlock

Het camlock systeem wordt het meeste gebruikt in de SUP industrie. Dit komt dan ook vooral omdat dit een goedkopere variant is om te produceren. Het camlock systeem werkt heel simpel. Het enige wat dit systeem namelijk doet is het vastklikken van het bovendeel van de peddel met de middenschacht doormiddel van een simpele clip.

Verschil tussen leverlock en camlock

Bekijk de onderstaande video van Red Paddle waarin ze het verschil uitleggen tussen diverse peddel systemen waaronder leverlock en camlock:

Na het lezen van deze blog een keuze kunnen maken voor welk systeem in je peddel wenst? Bekijk dan het volledige peddel assortiment van Isupcenter.

Vond je dit blog interessant over het verschil tussen leverlock en camlock systeem? Bekijk dan ook vooral onze blog waarin we het verschil tussen een SUP met één vin en drie vinnen uitleggen.