Home » Sup Blog » Verschil Tussen Een Inflatable en Hardboard SUP
verschil tussen een inflatable en hardboard sup

Verschil Tussen Een Inflatable en Hardboard SUP

Door: James | Laatste update: 10 juli 2020

Als je een SUP Board gaat kopen dan kom je er al gauw achter dat je inflatable en hardboards SUPS hebt. Maar wat is het verschil tussen een infatable en een hardboard SUP? Wij leggen het uit in dit blog.

Verschil Tussen Een Inflatable en Hardboard SUP

Eigenlijk is het verschil tussen deze 2 type boarden heel erg simpel. Het ene board is namelijk opblaasbaar, en het andere board niet. Een opblaasbaar board is gemakkelijk mee te nemen wanneer je op meerdere locaties Stand Up Paddle Board. Het enige wat je namelijk hoeft te doen is de SUP opblazen wanneer je op de betreffende locatie bent aangekomen. Hierna kun je direct het water op met je opblaasbare SUP.

Tip: aangezien het opblazen van je inflatable SUP een aardige klus kan zijn bevelen wij altijd een elektrische pomp aan.

Een hardboard is niet opblaasbaar, hierdoor is de SUP een stuk minder gemakkelijk mee te nemen. De enige manier is om hem op je dak mee te nemen, en alsnog is dit niet altijd even gemakkelijk als bij een opblaasbare SUP waarbij je het board gewoon in de achterbak legt. Om deze reden bevelen we dan ook meestal alleen een hardboard aan aan mensen die aan het water wonen, 1 vaste SUP locatie hebben en/of dakdragers hebben op hun auto.

verschil tussen opblaasbare en hardboard sup

Conclusie

Het verschil tussen een inflatable en hardboard SUP is dus puur dat een inflatable SUP opblaasbaar is en een hardboard SUP niet. Om je te helpen bij het maken van een keuze tussen een opblaasbare en niet-opblaasbare SUP hebben wij een inflatable VS hardboard SUP blog gemaakt.

Vond je dit blog interessant? Bekijk dan ook vooral onze Stand Up Paddle Board onsteelbaar maken blog.