Home » Sup Blog » Tips voor Suppen met je Kind
tips voor suppen met je kind

Tips voor Suppen met je Kind

Door: James | Laatste update: 9 januari 2023

Waarom alleen suppen als je ook gezellig je kind kunt meenemen op jouw (opblaasbare) sup board? Suppen is een spannende activiteit, waar je kind niet zomaar op uitgekeken raakt. Je kunt er uren plezier mee beleven en het is een goed tijdverdrijf op een vrije middag, terwijl je ook nog aan de nodige beweging komt. Voor zowel het kind als voor jou. Het is wel belangrijk om op een paar dingen te letten voordat je het water op gaat met je kind.

Het Sup board

Doordat je met z’n tweeën op één supboard gaat is het belangrijk dat je voldoende stabiliteit hebt. Je mede sup genoot kan een onverwachte beweging maken, je wilt hierdoor natuurlijk niet meteen je evenwicht verliezen en in het water vallen. Daarom is het belangrijk dat je een relatief breed board hebt met een hoog volume (lucht inhoud). Om wat meer ruimte te hebben is de lengte ook belangrijk. 

Stap voor stap

Aan het begin zal het suppen voor je kind een beetje onwennig zijn. Begin daarom rustig met het op- en afstappen. Laat je kind voor op het SUP Board zitten zodat je meer evenwicht hebt en je rustig kan peddelen. Zorg dat er niet teveel wind en stroming is. Een kind leert snel en voor je het weet kunnen ze zelfstandig het water op. Ook voor kinderen hebben wij een speciaal sup board dat aan hun lengte en gewicht is aangepast. Dit kinder board staat ook wel bekend als het Moai 8’2 Kinder SUP Board.

Veiligheid

Veiligheid staat altijd voorop. Het is daarom belangrijk dat je kind een zwemdiploma heeft. Daarnaast is een leash ook essentieel. Mocht je kind in het water vallen, blijft het sup board dicht in de buurt zodat je kind direct aan het supboard steun heeft. Een peddel die een volwassen supper gebruikt kan nog wel eens zwaar zijn voor een kind. Zorg er daarom voor dat je een kinder peddel neemt die is afgesteld op het kind, zodat ook het kind kan mee peddelen en jij niet al het werk hoeft te doen 😄

Kleding

Mocht je willen gaan suppen bij koudere temperaturen dan is het noodzakelijk om je kind voldoende aan te kleden. Een wetsuit met lange mouwen en een lange broek zou een goede optie kunnen zijn. Het wetsuit neemt het water in het pak op en past zich aan de lichaamstemperatuur van het kind aan. Op deze manier is de wetsuit goed geïsoleerd. Waterschoentjes kunnen helpen om meer grip te hebben op het sup board, zodat uw kind nog steviger staat. Daarnaast is het ook veiliger voor de voeten voor wanneer je in laag water komt te staan. 

De beste SUP Boards voor jou en je kind

Ik heb uitgebreid onderzoek gedaan naar het beste SUP Board voor jou en je kind. Bekijk mijn selectie hier onder.

AQUA MARINA FUSION

suppen met kind

Moai 11 Allround

stand up paddelen met kind

Fanatic Pure Air 10’8

kinder stand up paddling

alles over sup board vinnen
tips voor suppen met je kind
sup vervoeren op je auto
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *