Home » Sup Blog » Tips voor Suppen met een Hond
suppen met een hond

Tips voor Suppen met een Hond

Door: James | Laatste update: 29 januari 2020

We zien het steeds vaker op het water. Mensen die suppen met de hond. We krijgen er geregeld vragen over of een stand up paddle board er wel geschikt voor is. Dit is natuurlijk ook belangrijk om te weten bij de aanschaf van een sup board. Het is belangrijk om te weten hoe zwaar jij en je hond samen zijn. De ene hond is klein en de ander weer een stuk groter. Het gewicht van de hond kan dus variëren. Wil je een keer met je hond gaan suppen, dan raden we eerst aan de basisvaardigheden te leren van Stand Up Paddling. Het is namelijk belangrijk om weten wat het stand up paddle board doet met jou er op. Daarnaast is het ook belangrijk om eerst de juiste peddel techniek te leren voordat je met je hond gaat suppen. Je wilt natuurlijk wel goed vooruit kunnen komen.

Volg een stand up paddle boarding les

Om alle technieken en basisvaardigheden te leren kan je naar een supschool samen met je hond. Ook kan je ervoor kiezen om aan een honden SUP workshop mee te delen. We raden je eigenlijk wel aan om eerst naar een supschool te gaan en daar een paar lessen te nemen in plaats van direct naar een honden sup workshop te gaan. Een workshop leer je namelijk niet altijd alle benodigde vaardigheden en krijg je niet altijd de nodige tips. Nadat je een paar lessen hebt gevolgd bij een supschool en de juiste vaardigheden onder de knie hebt, kan je hond met zekerheid mee op de SUP.

Als je voor de eerste keer gaat suppen is het juiste stand up paddle board erg belangrijk, zorg dat het sup board breed en lang is en ook een hoog volume bevat. Dit zorg voor meer stabiliteit en bewegingsruimte voor zowel jou als de hond.

Top 10 suppen met de hond tips

We hebben een top 10 tips voor suppen met de hond gemaakt. Deze tips zijn op basis van zowel eigen als anderen hun ervaringen gemaakt. Lees hier onder de belangrijkste tips voor suppen met de hond.

  1. Suppen: leer eerst de juiste SUP vaardigheden als je gaat suppen met je hond
  2. Supboard: neem een stabiel supboard met genoeg breedte, lengte en volume. Let goed op het totale gewicht van jou en de hond samen, dit moet het board namelijk wel kunnen dragen
  3. Leash: maak gebruik van een leash aan je enkel of knie
  4. Matje: als je gebruik maakt van opblaasbaar supboard, zorg dan voor een extra matje zodat je sup board goede beschermd is. De nagels van een hond kunnen namelijk het board kapot maken
  5. Riem: zorg er voor dat je hond een riem of tuigje om heeft, je kan namelijk op deze riem staan zodat je hond op je board blijft
  6. Zwemvest: als je hond niet goed kan zwemmen, zorg dan ten alle tijden voor dat hij een zwemvest draagt
  7. Hond: weet wat je hond wel en niet kan
  8. Locatie: niet op elke locatie mag gesupt worden met een hond. Dus let goed op de regels
  9. Weer: let goed op het weer, zorg er voor dat je op rustig water kan beginnen. Daarnaast wil je niet met veel wind of stormachtig weer jezelf en je hond in gevaar brengen
  10. Telefoon: neem je telefoon in een waterdicht hoesje mee en zorg dat je altijd kan bellen als er nood is

Volg de tips

De bovenstaande tips zijn echt aan te raden. Zorg dat het suppen ten alle tijden veilig blijft voor zowel jou als je hond!

Op zoek naar het beste sup board om samen met je hond op te kunnen suppen? Neem dan een kijkje bij ons beste supboard voor honden onderzoek.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *