Home » Sup Blog » Tips bij het vervoeren van je SUP op je auto
sup vervoeren op je auto

Tips bij het vervoeren van je SUP op je auto

Door: James | Laatste update: 3 januari 2023

Wanneer je je SUP of hardboard wilt transporteren boven op je dakdragers wil je natuurlijk zo comfortabel mogelijk rijden zonder je board te beschadigen. Met deze tips bij het vervoeren van je SUP board op je auto, kan je je board onbeschadigd houden en kan je prettig rijden zonder teveel weerstand en bijgeluiden.

1. Lange of korte route

Wanneer je je SUP of hardboard gaat vervoeren wil je dat natuurlijk onbeschadigd doen. Je kunt onnodige beschadigen voorkomen met deze simpele stappen. Bedenk hoe ver je gaat rijden met je SUPs. Is je bestemming in de buurt op een weg die je kent? Of ga je een stuk verder dan normaal? Als je bestemming in de buurt is hoef je geen extra maatregelen te nemen behalve dan natuurlijk de juiste spanbanden met beschermers erop te gebruiken. Maar als je SUP locatie een eind verder weg is, is het verstandig om je SUP extra te beschermen.

Om je SUP extra te beschermen kun je een kleed of iets anders op je dakdragers leggen. Het is niet leuk om bij je SUP locatie aan te komen, om uit te vinden dat je SUP beschadigd is.

2. Je SUP veilig op je auto leggen

Til je board boven je hoofd met de vin aan de bovenzijde en met het deck aan de onderkant, dit vermindert de weerstand tegen de wind. Ga vervolgens naast je auto staan ter hoogte van de dakdragers. Zorg ervoor dat de vin van je SUP aan de achter kant van je auto gepositioneerd is. Schuif je board voorzichtig naar het midden van je dakdragers. Ga je meerdere SUP boards vervoeren? Leg dan de grootste SUP als eerste en bouw omhoog naar de kleinste SUP.

3. Je board klaarmaken voor transport

Het is belangrijk om je board goed vast te maken, maar ook niet te strak vast te maken. Haal je spanbanden aan weerszijde langs het board en haal het bij de voeten van de dragers erdoor heen. Door een draai in de spanband te maken voor de voeten van de dragers, voorkom je trillingen en geluid. Vast is vast, let op dat je bij een hardboard de spanbanden niet te hard aantrekt. Je kunt dan namelijk de spanbanden door het board heen trekken en dit willen we natuurlijk voorkomen.

We raden aan om de spanbanden van ION te gebruiken. Omdat deze speciaal zijn ontworpen voor het vervoeren van SUPs, hardboards en surfplanken. De spanbanden bieden extra bescherming.

Bonus tip: je kunt je SUP ook gemakkelijk vervoeren vanaf je auto naar de waterkant met een SUP Trolley of een Board Bag.

alles over sup board vinnen
tips voor suppen met je kind
sup vervoeren op je auto
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *