Home » Sup Blog » Samen Suppen Op een Twee-persoons SUP Board
samen suppen op een twee persoons sup board

Samen Suppen Op een Twee-persoons SUP Board

Door: James | Laatste update: 29 juli 2021

Ben je opzoek naar een SUP Board voor 2 personen omdat jouw eigen SUP Board het gewicht niet aan kan? Ga samen met je partner of vriend(in) voor extra plezier op het water! Hieronder leggen we je uitgebreid uit wat je moet weten over een 2-persoons Stand Up Paddle Board.

Wat is een 2-persoons SUP Board?

Een 2 persoons SUP Board is uitsluitend voor twee personen. Doordat een 2 persoons SUP )ook wel een tandem SUP genoemd) een hoger draagvermogen heeft kun je er met 2 personen op suppen. Ook zijn de boards groter en hebben ze een andere vorm dan gebruikelijk.

Waar moet je op letten bij een SUP Board voor 2 personen?

Er zijn verschillende aspecten waarop je moet letten bij de aanschaf van een 2-persoons SUP Board. Maar geen paniek, we vertellen je in eenvoudige stappen hoe jij het beste 2 persoons SUP Board voor jezelf en je partner kunt kiezen.

Draagvermogen

Om meteen te beginnen met de belangrijkste factor; het maximale draagvermogen. Voor een goede SUP ervaring moet het board stijf blijven en niet doorbuigen. Als je board wel doorbuigt kun je natte voeten krijgen, snelheid verliezen of zelfs je board beschadigen. Gelukkig kun je dat allemaal voorkomen door jezelf en de medepeddelaar te wegen. Vergeet daarbij geen extra gewicht voor eventuele bagage, kinderen of een hond bij te rekenen. Met deze eenvoudige methode hoef je niet bang te zijn dat het supboard jouw en je SUP partner niet zal kunnen dragen.

Grootte

Daarnaast is het kiezen van de juiste grootte ook belangrijk. Bij een te klein board zal de ruimte niet groot genoeg zijn voor twee personen. Een SUP Board dat niet speciaal is gemaakt voor 2 personen, raden we dan ook af. Zowel voor de grootte, de constructie als het draaggewicht. Suppen op een een-persoons SUP met twee personen is dan ook bijna onmogelijk gezien het board hier niet voor gemaakt is en er dus een grote onbalans zal zijn tijdens het suppen.

Vorm

Ook speelt de vorm van het board een grote rol. Bij een twee-persoons sup board speelt de breedte een grote rol. Welke vorm je nodig hebt ligt aan jullie doel. Is jullie doel om snel en krachtig te gaan suppen? Dan past een smaller en puntig board het beste bij jullie wensen. Is jullie doel om plezier te hebben en extra stabiel te suppen? Kies dan voor een breder en ronder board.

2 persoons stand up paddle board

Wat is het verschil in prijsklasse van SUP Boards voor 2 personen?

Net als bij een-persoons SUP Boards zijn er verschillende prijsklassen. Zo kun je bijvoorbeeld voor een Moai 12’4″ Family SUP Board gaan. Dit board bevindt zich in de middelste prijsklasse. Dit is het board met de beste prijs/kwaliteit verhouding. Bij de Moai 12’4 krijg je dan ook het meeste waar voor je geld. Ook kun je kiezen voor hogere kwaliteit en plek voor meer personen met de Red Paddle 15’0″ Voyager Tandem. Dit board behoort tot de high-end categorie van multi-person SUP Boards en heeft daarom ook een hogere prijsklasse.

Wil je een SUP Board voor 2 personen kopen?

Ben jij geïnteresseerd om een SUP Board voor twee personen aan te schaffen? Bekijk dan onze uitgebreide Beste Supboard voor Twee Personen adviesgids.

Vond je dit blog interessant over het samen suppen op een 2-persoons sup board? Bekijk dan ook onze blog over de voordelen van een elektrisch sup board.