Home » Sup Blog » Het Verschil Tussen Een SUP Met Één Vin en Een Met Drie Vinnen
het verschil tussen een sup met een vin en een met drie vinnen

Het Verschil Tussen Een SUP Met Één Vin en Een Met Drie Vinnen

Door: James | Laatste update: 17 juli 2020

Laatst hebben we een blog gemaakt over hoe je de positie van je vin het beste bepaald. Vandaag gaan we het hebben over wat het verschil is tussen een sup met drie of één vin(nen). Dit zijn namelijk de 2 meest voorkomende standaard uitrustingen op SUPS.

Het verschil tussen één en drie vinnen

Het grote verschil heeft vooral te maken met de tracking en de wendbaarheid van de SUP. Des te meer vinnen des te sneller je een bocht kan maken en des te wendbaarder je dus bent. Als je één grote vin hebt dan ga je het mooiste in een rechte lijn vooruit met de minste weerstand. Ook helpen meer vinnen voor net wat extra stabiliteit wat fijn kan zijn.

sup met een of drie vinnen

Surfen

De meeste surfers vinden meerdere vinnen onder hun SUP Board het beste aangezien je op deze manier het stabielst en meest wendbaar bent. En dat zijn twee hele belangrijke factoren bij het surfen.

Tip: als je van plan bent te gaan surfen met je SUP, neem dan een compacte SUP van maximaal 10’6 feet lang en zorg ervoor dat je minimaal 2 vinnen hebt. Op deze manier kan je het beste surfen als beginner en intermediair supper.

Conclusie

Als je zo stabiel en wendbaar mogelijk wilt zijn dan is een SUP met 3 vinnen de beste keuze voor onder je Stand Up Paddle Board. Als je graag lange tochten wilt maken en je zolang mogelijk comfortabel op de SUP wilt kunnen staan voor lange stukken dan zal een SUP met één vin de beste keuze voor je zijn.

Vond je dit blog interessant? Bekijk dan ook vooral onze blog waarin we het verschil tussen een hardboard en inflatable SUP uitleggen.