Home » Sup Blog » Hardboard Veilig Opbergen: Hoe Doe je Dat?
verticaal sup board rek

Hardboard veilig opbergen: hoe doe je dat?

Door: James | Laatste update: 3 juni 2020

Een hardboard is lang en breed. Hierdoor kan het nogal lastig zijn om de juiste opslagplek ervoor te vinden. In dit blog leggen we je uit hoe je je hardboard het beste en het veiligst kan opbergen.

Hardboard opbergen: hoe doe je dat?

Er zijn diverse manieren om je hardboard op te bergen. Je kan hem op de grond, tegen een muur en in de hoogte opbergen. Ga voor jezelf na wat het beste is. Ruimte speelt hier natuurlijk ook een grote rol in. Als je je board in de hoogte opbergt dan zal hij in het algemeen de minste ruimte innemen.

Op de grond

Een van de meest simpele manieren om je board op te bergen is op de grond. Ook al is dit niet geheel praktisch voor je ruimte, is het wel gemakkelijk om hem snel neer te kunnen leggen. Wel is het belangrijk dat je de fin van het board afhaalt voordat je hem op de grond legt. Anders kan de fin breken of verbuigen. Leg ook altijd een zachte doek onder en op het board, hierdoor zal hij niet zo snel beschadigen.

hardboard veilig opbergen

Horizontaal SUP Board rek

Tegen de muur

Je hardboard tegen de muur opbergen is al een stuk praktischer dan op de grond. Dit neemt namelijk een stuk minder ruimte in beslag. En daarnaast zorgt het er ook nog eens voor dat je board een stuk minder snel kan beschadigen. Je kan er zelf voor kiezen om het board tegen de muur aan te laten leunen of om er een speciale constructie voor te maken waarmee je je board strak tegen de muur aan kan zetten.

verticaal sup board ophangen

In de hoogte

Er zijn diverse manieren om je board in de hoogte op te bergen. Namelijk met twee balken waar je de SUP op legt, met een speciaal horizontaal SUP Board rek en tot slot met een verticaal SUP Board rek. Elke optie heeft zijn eigen voordelen. Zo heb je met twee balken veel ruimte om meerdere SUPS erop kwijt te kunnen of het zelfs als extra opslag voor andere spullen te gebruiken. Een horizontaal rek heeft dan weer het voordeel dat je geen hoogte van je garage/schuur inneemt, maar alleen wat van de zijkant van je muur. Ook op dit rek kan je meerdere SUPS kwijt.

Het voordeel van een verticaal rek is dat dit er super mooi uitziet aangezien je gehele board ‘displayed’ wordt als in een winkel op deze manier.

Conclusie

Ga voor jezelf na wat het beste bij jou en je beschikbare ruimte past. Ik zelf ben een fan van het horizontale opbergrek aangezien je zo diverse boarden kwijt kan zonder dat ze te veel in de weg zitten. Het op de grond leggen van je board zal ik eigenlijk altijd afraden aangezien het board op deze manier een stuk kwetsbaarder is. Het board tegen de muur aanzetten is een mooie manier als je niks wilt verbouwen of wilt investeren in een speciaal rek.

Ben je aan het twijfelen tussen een opblaasbaar en hardboard Stand Up Paddle Board? Bekijk dan vooral onze hardboard VS inflatable blog.