Home » Beste Supboard » Beste XQ Max Supboard

Beste XQ Max Supboard

Door: James | Laatste update: 21 juni 2022

Beste XQ Max supboard: XQ Max is een merk dat allerlei artikelen in de sport industrie aanbied. Van dart spullen tot aan sup boarden.

Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar het beste XQ Max supboard binnen zijn segment. We hebben het in de volgende 3 segmenten opgedeeld:

 1. Beste allround SUP
 2. Beste windsurf SUP
 3. En tot slot de beste budget SUP

Ontdek direct het beste XQ Max sup board binnen jou segment in onderstaand overzicht. Onder het overzicht vertellen we meer over de uitgelichte stand up paddle boarden.

Beste keuze allround

beste xq max 305 allround supboard

XQ Max 305 Supboard

Beste keuze windsurf

xq max windsurf set

XQ Max 305 Windsurf Supboard

Beste keuze budget

xq max supboard 320

XQ Max 320 Supboard

305 allround sup boardBeste XQ Max 305 allround sup board:

Het XQ Max 305 supboard is een ideaal allround supboard. Je kan de 305 voor vrijwel elke toepassing gebruiken, waaronder zelfs surfen. Het board is ideaal voor allround omdat hij een lengte van 305cm en een breedte van 71cm heeft. Dit zorgt ervoor dat hij een stabiel en wendbaar board is. Ook de afgeronde neus helpt hier aan mee. Het is een leuk beginners board waar je je eerste SUP kilometers op kan afleggen. Als je al wat meer ervaring met suppen hebt dan zou ik je een supboard van een hoger segment aanbevelen. Een stand up paddle board van een hoger segment bevat namelijk betere kwaliteiten. Als beginnende supper zal je hier niks van merken maar als je wat meer ervaring hebt dan kan je er niet meer om heen. Bekijk ons beste allround supboard onderzoek voor een allround supboard van een hoger segment.

Het pakket

Het XQ Max 305 stand up paddle board word in een compleet pakket geleverd. Alle benodigde artikelen om direct het water op te kunnen zitten erbij, bekijk ze hieronder:

 1. Het XQ Max 305 SUP Board
 2. Leash
 3. Verstelbare peddel
 4. Reparatieset
 5. SUP Leash
 6. Pomp
 7. En tot slot een rugtas

Samenvatting kwaliteiten XQ Max 305

Het XQ Max 305 stand up paddle board bevat een aantal unieke kwaliteiten dat hem tot het beste allround sup board maakt. Bekijk ze hieronder:

 • Draagvermogen: de 305 kan tot 100kg dragen. Het is alleen niet aan te bevelen, boven de 80kg zal hij namelijk doorzakken. Dit zal resulteren in slechte prestaties
 • Niveau: dit board is echt bedoeld voor beginners
 • Opblaasbaar: hij is opblaasbaar en dus gemakkelijk mee te nemen
 • Surfen: dit board is zelfs geschikt om te surfen. Maar omdat het board veel flex (niet stijf/stevig) heeft is het niet aan te raden. Als je graag wilt surfen met een supboard dan zou ik een kijkje nemen bij het beste surf supboard onderzoek
 • Bagage: het elastiek voor op het board zorgt ervoor dat je je eten en drinken gemakkelijk in een drybag kan meenemen
 • Wendbaar: de korte lengte, brede midden basis en afgeronde neus maken hem super wendbaar
 • Pakket: het board word inclusief alle benodigde accessoires geleverd
 • Prijs: voor een compleet pakket is de prijs heel scherp

xq max windsurf setBeste XQ Max Messy windsurf sup board:

Het XQ Max Messy supboard is puur gemaakt om te windsurfen, het is het ideale windsurf supboard om je eerste windsurf kilometers mee te gaan afleggen. Je kan het board ook zonder windzeil gebruiken, dit zal het board omtoveren tot een normaal beginners/allround supboard. Het stand up paddle board bevat dezelfde afmetingen als zijn broer de ‘305’ zonder de windsurf net insert. De lengte is 305cm en de breedte 71cm, dit in combinatie met de ronde neus zorgt voor een wendbaar allround supboard. De windsurf mast tovert het board binnen enkele seconden om tot windsurf board voor de beginnende windsurfende supper. Als je al enige ervaring met windsurfen hebt dan zal je al gauw merken dat dit board echt puur gemaakt is voor beginners. Neem een kijkje bij het beste windsurf supboard onderzoek als je op zoek bent naar een windsurf SUP van een hogere klasse.

Het pakket

Net zoals zijn mastloze broer, de 305, bevat ook deze SUP het complete pakket. Zie hieronder wat er allemaal in het pakket zit:

 1. Het XQ Max Messy SUP Board
 2. Leash
 3. Reparatieset
 4. Verstelbare peddel
 5. SUP Leash
 6. Pomp
 7. Rugtas
 8. En natuurlijk een windsurf mast

Samenvatting kwaliteiten XQ Max Messy

Het XQ Max Messy SUP-board bevat een aantal kwaliteiten dat hem tot beste XQ Max windsurf supboard maakt:

 • Volume: voor een lengte van 305cm bevat hij een goed volume, namelijk 217 liter
 • Draagvermogen: het maximale draagvermogen is 100kg, ook al zou ik het board niet aan raden als je boven de 80kg weegt. De prestaties van het board worden namelijk aanzienlijk slechter boven de 80kg
 • Opblaasbaar: hij is opblaasbaar en dus gemakkelijk mee te nemen in de bijgeleverde rugtas
 • Multi purpose: je kan hem zowel als allround supboard als windsurf sup board gebruiken
 • Wendbaar: dankzij zijn lengte van 305cm, zijn breedte van 71cm en zijn afgeronde neus is het board super wendbaar
 • Niveau: dit board is echt puur bedoeld voor de beginnende windsurfende supper
 • Bagage: het geïntegreerde net voor op het board zorgt ervoor dat je gemakkelijk al je spullen kunt meenemen
 • Pakket: het bevat een geheel compleet pakket, alle benodigdheden om direct op het water te gaan zijn inbegrepen
 • Prijs: voor een sup waar je zowel mee kan suppen als windsurfen en waar ook nog eens alle artikelen bij inbegrepen zitten is de prijs zeer scherp

xq max supboard 320Beste XQ Max 320 budget supboard

Het beste XQ Max budget supboard is de XQ Max 320. De 320 is de langere variant van de 305. De 320 is namelijk 320cm lang en de 305 is 305cm. Zo komen ze dus ook aan hun benaming. Ook al is de 320 SUP duurder, hij behoort zonder twijfel als het beste budget supboard van XQ Max. De reden hiervoor is dan ook vooral dat het zowel een allround als touring board is. De 305 mag dan inderdaad wel goedkoper zijn maar als je eenmaal over wilt stappen naar touren dan moet je een nieuwe sup board kopen. Als je de 320 aanschaft dan kan je doorgroeien met hetzelfde board en dat bespaart een hoop geld. Je hoeft dan namelijk niet twee SUPS aan te schaffen.

Allround/touring

De Xq Max 320 kan zowel voor een allround als touring board dienen. De vorm van het board is zo gemaakt dat hij wendbaar en stabiel is, oftewel allround. De lengte is 32ocm, dit maakt hem ook geschikt als touring sup board. Een langer board maakt namelijk makkelijker snelheid en behoudt deze snelheid ook makkelijker. Ook zorgt een langere lengte ervoor dat je minder afgeremd word. Houdt er alleen wel rekening mee dat hij niet zo wendbaar is als de 305. Des te korter het sup board des te wendbaarder.

Het pakket

En ook deze SUP van XQ Max word weer in een compleet pakket geleverd. Bekijk het complete pakket hieronder:

 1. Het XQ Max 320 SUP Board
 2. Verstelbare peddel
 3. Leash
 4. Reparatieset
 5. Pomp
 6. SUP Leash
 7. En tot slot een rugtas

Samenvatting kwaliteiten XQ Max 320 SUP

De 320 bevat een aantal kenmerkende kwaliteiten dat hem tot het beste budget supboard van XQ Max maakt. Bekijk de kenmerkende kwaliteiten hieronder:

 • Opblaasbaar: net zoals zijn broertjes is de 320 opblaasbaar en dus gemakkelijk mee te nemen
 • Draagvermogen: het board kan tot 160kg dragen. Het is alleen niet aan te bevelen, de SUP zal namelijk boven de 95kg al gauw doorzakken en zijn prestaties verliezen
 • Multi purpose: de SUP kan dienen voor zowel allround als touring
 • Bagage: het elastiek voor op het board zorgt ervoor dat je gemakkelijk al je spullen kunt meenemen
 • Niveau: dit board is echt puur bedoeld voor de beginnende stand up paddle boarder
 • Wendbaar: voor een sup van deze is hij nog goed wendbaar
 • Pakket: de SUP word inclusief alle benodigde accessoires geleverd zodat je direct kunt suppen
 • Prijs: net zoals alle andere XQ Max SUPS bevat de 320 ook een zeer scherpe prijs

Als je een leuk beginners board voor een super scherpe prijs zoekt dan is de XQ Max 320 de beste keuze voor jou. Het 320 supboard heeft een super scherpe prijs maar dit zal je niet merken in de kwaliteit. Dit maakt de XQ Max 320 de beste beginners keuze!

Ben je opzoek naar een supboard in een iets hogere prijsklasse van betere kwaliteit? Neem dan een kijkje bij het beste goedkope supboard onderzoek.