Home » Beste Supboard » Beste Windsurf Supboard

Beste Windsurf Supboard

Door: James | Laatste update: 25 maart 2022

Windsurfen bestaat inmiddels al vele jaren, tegenwoordig kan je het zelfs op een supboard doen! Er is een gevarieerd en sterk aanbod aan windsurf supboarden. Wij hebben de beste voor je uitgezocht:

Beste keuze hardboard

Fanatic Diamond

Fanatic Diamond 10’6″ supboard

Beste keuze opblaasbaar

Red Paddle 10'7" Windsurf MSL Supboard

Red Paddle 10’7″ Windsurf MSL supboard

Beste keuze budget

xq max windsurf set

XQ Max Messy compleet pakket

Hardboard of opblaasbaar?

Wanneer je een windsurf supboard wilt aanschaffen dan moet je eerst bij jezelf afvragen of je graag een hardboard of opblaasbaar surf supboard wilt. Een opblaasbaar windsurf supboard is gemakkelijk mee te nemen omdat je hem kan opblazen en leeg laten lopen. Maar een windsurf hardboard is weer ideaal voor als je naast of vlakbij het water woont, je kunt namelijk direct het hardboard het water in leggen. Dus vraag jezelf de volgende vragen:

  1. Woon ik vlak naast een plas of meer? Zo ja, overweeg dan om de Fanatic Diamond 10’6″ aan te schaffen
  2. Ga ik vaak reizen met het supboard? Zo ja, overweeg dan om de Red Paddle 10’7″ Windsurf MSL aan te schaffen
  3. Wil ik de beste prestaties? Zo ja, neem dan de Fanatic Diamond 1o’6″. Een hardboard windsurf supboard behaalt betere resultaten met windsurfen dan een opblaasbaar supboardHogere prijsklasse of budget?

Wanneer je de keuze hebt gemaakt of je een hardboard of inflatable (opblaasbaar) windsurf supboard wilt en je bent uitgekomen op inflatable, dan heb je 2 keuzes. Het board van Fanatic met het grote prijskaartje. Of het budget board van Moai met het kleine prijskaartje. Als je je keuze wilt gaan maken dan moet je de volgende punten in overweging nemen:

  1. Een goedkoper board zal in het algemeen vermoeiender zijn om lange tochten mee te kunnen afleggen, dit komt dan ook vooral omdat het goedkopere board in het algemeen minder stevig is en dus ook meer ‘flex’ heeft. Ook zal een goedkoper surf supboard minder goede prestaties behalen dankzij de ‘flex’ in het board
  2. Bij de Red Paddle word er geen peddel bijgeleverd, bij de XQ Max wel
  3. Wanneer je eenmaal aardig wat sup kilometers achter de rug hebt dan zal je al gauw merken dat je liever het board van het hogere segment wilt zoals het board van Red Paddle. In het begin zal je hier geen last van hebben, dit zal naarmate je meer supt gaan merken

Ben je toevallig ook opzoek naar een surf supboard? Neem dan een kijkje bij het beste surf supboard onderzoek.