Home » Beste Supboard » Beste Touring Supboard

Beste Touring Supboard

Door: James | Laatste update: 7 juni 2022

Beste Touring Supboard: een touring supboard is een stand up paddle board waar je op comfortabele wijze lange tochten mee kunt afleggen. In het algemeen heeft een touring board een spits gevormde neus en een lange lengte. Een touring supboard is niet zoals een allround SUP wendbaar, een toering sup board is echt puur bedoeld om zo lang en ver mogelijk te kunnen suppen. Een allround board is bedoeld om kleine stukken af te leggen en hierbij de meeste zijwegen te nemen.

Zie hieronder welke type supboarden er zijn:

 1. Surf supboarden, deze zijn geschikt om op zee te suppen en surfen
 2. Windsurf supboarden, hiermee kan je zowel suppen als windsurfen
 3. Race supboarden, race boarden zijn bedoeld om zo snel mogelijk te kunnen suppen. Gevorderden gebruiken ze ook als touring SUPS
 4. Allround supboarden, deze sups zijn bedoeld om op zowel zee als vlak water te suppen
 5. Tour supboarden, deze zijn geschikt voor mensen die graag een lange tocht willen maken

In onderstaande lijst hebben wij de beste tour supboarden per segment gerangschikt. Onder aan de lijst gaan we er verder op in waarom we onderstaande boarden hebben gekozen als de beste toer sup boarden binnen hun segment.

Beste keuze opblaasbaar

red paddle voyager 126 sup board

Red Paddle 12’6″ Voyager MSL supboard pakket

Beste keuze hardboard

beste fanatic ray air touring

Fanatic Ray Air 12’6″ supboard pakket

Beste keuze budget

aqua marina hyper sup board

Aqua Marina Hyper supboard pakket

Onderzoeksfactoren voor het beste touring supboard

Touring supboarden hebben een aantal belangrijke kenmerken. Om dit onderzoek zo uitgebreid mogelijk te maken hebben wij alle kenmerken meegenomen. Bekijk ze hieronder:

 1. Is het board opblaasbaar of niet
 2. Of het board ook voor de minder ervaren supper geschikt is
 3. De lengte/breedte van het board
 4. De stijfheid van het board
 5. Of je met comfort lange tochten kunt afleggen
 6. Hoe de prijs/kwaliteitverhouding is
 7. En tot slot het volume (lucht inhoud) van de SUP

beste touring supboardHardboard of Inflatable supboard

Wanneer je een supboard wilt aanschaffen dan is het belangrijk om de afweging te maken of je een Inflatable (opblaasbaar) of Hardboard (niet opblaasbaar) supboard wilt.

Welk supboard past het beste bij jou

Een hardboard is makkelijker het water in te leggen als je naast het water woont, maar een hardboard is wel een stuk lastiger mee te nemen. Een opblaasbaar supboard daarentegen is super makkelijk mee te nemen omdat hij opblaasbaar is en ds (wanneer leeg) opgevouwen kan worden. Vergeet alleen niet dat je een opblaasbaar supboard wel weer moet opblazen wanneer je eenmaal op de plek van bestemming bent aangekomen. En met een handmatige pomp vergt dat veel energie. Wij bevelen ook altijd aan om bij de aanschaf van een opblaasbaar supboard een elektrische SUP pomp aan te schaffen, zo bespaar je al je energie voor op het water.


Overwegingen bij aankoop van een supboard

Woon je aan het water maar wil je soms ook graag je supboard mee nemen naar een andere locatie of zit je simpelweg gewoon nog te twijfelen tussen een inflatable en een hardboard? Overweeg dan de volgende aspecten:

 1. Hoe vaak ga ik naar een andere locatie? Oftewel, hoe vaak zal ik het board op me dak moeten doen. Of hoe vaak zal ik hem moeten leeg laten lopen, oprollen en weer oppompen?
 2. Heb ik dakdragers op mijn auto? Zo nee, dan zal een opblaasbaar supboard waarschijnlijk een betere keuze zijn
 3. Kan ik het gewicht van het hardboard dragen? Zo nee, overweeg dan om een opblaasbaar supboard te nemen.
 4. Heb ik wel genoeg energie om een opblaasbaar supboard nog voor het suppen handmatig op te pompen? Zo nee, neem dan een hardboard of elektrische SUP pomp

Houd ook in je achterhoofd dat je in het algemeen met een opblaasbaar supboard voorzichtiger om moet gaan. Lees je daarom ook altijd in met een advies gids.

Hogere prijsklasse of budget opblaasbaar supboard?

Wanneer je keuze uitvalt bij een hardboard dan is de Fanatic Ray Air 12’6″ zonder twijfel de beste SUP! Als je keuze een opblaasbaar supboard is geworden dan heb je nog twee opties over: het board van Red Paddle met het grotere prijskaartje. Of het budget board van Aqua Marina met het kleinere prijskaartje. Als je je keuze wilt gaan maken dan moet je de volgende punten in overweging nemen:

 1. Een goedkoper board zal in het algemeen vermoeiender zijn om lange tochten mee te kunnen afleggen, dit komt dan ook vooral omdat het goedkopere board in het algemeen minder stevig is en dus ook meer ‘flex’ heeft.
 2. Bij de Aqua Marina word er geen peddel bijgeleverd, bij de Red Paddle wel
 3. wanneer je eenmaal aardig wat sup kilometers achter de rug hebt dan zal je al gauw merken dat je liever een board van een hoger segment wilt zoals de Red Paddle. De Red Paddle bied namelijk betere kwaliteiten, maar dit zal je als beginnende supper niet merken. In het begin zal je hier dus geen last van hebben.

beste fanatic ray air touringHet beste touring hardboard

Het beste touring hardboard is de Fanatic Ray Air 12’6″. De Fanatic Ray Air 12’6″ is een board dat je al gauw laat verbazen, iedereen kan met dit sup board overweg. De gemiddelde midden basis van 72,4cm en de lengte van 12’6″/381cm zorgen ervoor dat je met comfort lange tochten kunt peddelen. De midden basis houd je stabiel en de langere lengte in combinatie met de spitse neus zorgen ervoor dat je gemakkelijk snelheid kan maken/behouden. Omdat het een hardboard is ervaar je vrijwel geen flex (het flexibel op en neer bewegen van het board tijdens elke peddel slag). Dit zorgt ervoor dat je niet elke keer word tegengehouden door je eigen board, zo kan je dus op comfortabele wijze met een hogere snelheid door suppen.

Prijs/kwaliteitverhouding

Voor een hardboard dat deze kwaliteit en eigenschappen bied is de prijs zeer schappelijk. Het is alleen jammer dat er geen peddel en leash word bijgeleverd. Als je nog geen peddel hebt dan zou ik je een lichtgewicht peddel aanbevelen, deze peddels bieden een hoog comfort tijdens het suppen. Met een zwaardere peddel draag je namelijk een stuk meer gewicht mee en is dus elke peddel slag zwaarder.

Samenvatting kwaliteiten Fanatic Ray Air touring 12’6″

De Fanatic Ray Air Touring bevat een aantal kenmerkende kwaliteiten dat hem tot het beste touring hardboard maakt. Bekijk de kwaliteiten hieronder:

 • Stijfheid: de Ray Air is super stijf
 • Duurzaam: alle boarden van Fanatic worden duurzaam geproduceerd
 • Onderhoudsvriendelijk: hardboards zijn onderhoudsvriendelijk
 • Lichtgewicht: de SUP weegt 14,2kg en voor een hardboard is dat een licht gewicht
 • Geen flex: hij bevat geen flex, dit maakt lange tochten een stuk fijner
 • Stabiel: dankzij de bredere midden basis en het hoge volume van 275 liter is hij zeer stabiel
 • Niveau: de SUP kan zowel door beginners als gevorderden gebruikt worden, het board is alleen wel meer aan te bevelen aan gevorderden. Een hardboard is namelijk een stuk breekbaarder dan een inflatable board. En als beginner ben je toch wat minder handig met je eerste sup board.
 • Snelheid: dankzij de combinatie tussen de ideale lengte, breedte en spitse neus kan je gemakkelijk hogere snelheden halen en behouden
 • Comfort: omdat het sup board stijf, lichtgewicht, geen flex bevat, stabiel is en makkelijk op snelheid komt en blijft SUP je altijd met comfort
 • Prijs/kwaliteitverhouding: voor een stand up paddle board van deze kwaliteit met alle bovenstaande kenmerken is de prijs heel schappelijk
Het beste touring supboard

Het beste touring supboard is de Red Paddle 12’6″ Voyager MSL. De 12’6″ Voyager MSL van het toonaangevende merk Red Paddle is een super kwalitatief board. Dankzij de speciale productie technologie genaamd MSL fusion is het board super stijf en tegelijkertijd ook nog eens duurzaam. De bijgeleverde RSS battens (zie onderstaande video voor meer informatie over de RSS battens) zorgen ervoor dat je board ten alle tijden stijf blijft en minimaliseren de flex van het sup board.

Over Red Paddle CO

Red Paddle CO is een uniek en toonaangevend merk binnen de ISUP markt. De sup boarden van Red Paddle zijn bijna onverwoestbaar, er kan zelfs een vrachtwagen over heen rijden! Red Paddle geeft tot wel 5 jaar garantie op hun boarden, hiermee willen ze aantonen dat ze voor de volle 100% achter hun producten staan. Tegenwoordig maakt Red Paddle gebruik van een speciaal productie proces genaamd MSL (Monocoque Structural Laminate) Fusion. In plaats van dat de twee PVC lagen gelijmd worden worden ze vast gesmolten. Dit maken de SUPS van Red super licht en uiterst sterk. Bekijk onderstaand filmpje om het verschil te zien tussen een 1 laags, 2 laags en tot slot Fusion board.

Comfort van de Red Paddle 12’6″ Voyager MSL

De Red Paddle 12’6″ Voyager MSL bied een hoog comfort. Dit komt dan ook vooral door de stijfheid, lengte, breedte en spitse neus van het board. Het stand up paddle board is namelijk stabiel en snel. Deze combinatie zorgt voor een hoog comfort bij een toering supboard. Je kan namelijk op deze manier lange tochten zonder enige moeite afleggen. Het board heeft een volume van wel 370 liter, dit zorgt voor een draagvermogen van 150kg. Ook het elastiek voor op het board maakt dit het ideale touring board. Je kan al je benodigde spullen zoals eten en drinken in een drybag onder het elastiek meenemen.

Het pakket

Het board wordt in een compleet pakket geleverd. Bekijk in onderstaande lijst wat er allemaal in het pakket zit:

 1. Het Red Paddle 12’6″ Voyager MSL sup board
 2. 3 delige lichtgewicht peddel
 3. FCS connect fin
 4. Titan pomp
 5. Rugtas
 6. Reparatieset
 7. Leash
 8. Waterdichte telefoonhoes
Samenvatting kwaliteiten Red Paddle Voyager

De Voyager staat niet voor niets in de lijst. Het stand up paddle board bevat een aantal unieke en kenmerkende kwaliteiten. Bekijk alle kwaliteiten hieronder:

 • Duurzaam: alle boarden van Red Paddle worden duurzaam geproduceerd
 • MSL Fusion: de productie methode genaamd MSL Fusion maakt dit board enorm sterk en tegelijkertijd duurzaam
 • Garantie: Red Paddle bied tot wel 5 jaar garantie op al hun supboarden en dus ook op de Voyager
 • RSS Battens: RSS Battens zorgen ervoor dat je board nog stijver word
 • Minimale flex: dankzij de MSL Fusion productie methode in combinatie met de RSS battens bevat het board minimale flex
 • Niveau: hij is voor zowel beginners als gevorderden ideaal
 • Stabiel: de 81cm in breedte maakt het board zeer stabiel
 • Snelheid: de lengte van 12’6″ en de spitse neus zorgen voor een snel board dat ook makkelijk zijn snelheid kan behouden
 • Comfort: dankzij alle bovengenoemde aspecten bied dit board veel comfort voor langere tochten
 • Prijs/kwaliteitverhouding: de SUP bied veel comfort, word geleverd in een compleet pakket en bevat ook nog eens 5 jaar garantie. De prijs is voor dit gehele pakket dus heel netjes
Het beste budget touring supboard

Het beste budget touring supboard is de Aqua Marina Hyper. De Aqua Marina Hyper is een toering sup board voor de ontdekker. Zowel de beginnende supper als de meer gevorderde supper kan er met gemak lange tochten mee suppen. Dit komt dan ook vooral door zijn geweldige ontwerp. De midden basis van 81cm en het hoge volume van het board maken hem stabiel. De spitse neus en de lengte van 12’6″ maken hem snel. De dubbele kamer technologie (word in onderstaande paragraaf toegelicht) maakt hem stijver. En de twee elastieken, zowel voor als achter op het sup board zorgen er voor dat je alle benodigde spullen zoals eten, drinken en zelfs een tent in een drybag kan meenemen. Al deze componenten zorgen ervoor dat dit de ideale budget touring SUP is.

Dubbele kamer technologie

De Hyper maakt gebruik van de nieuwste dubbele kamer techniek. Wat houdt dit precies in? Dit houdt in dat het board één binnen kamer heeft en twee buiten kamers. Wanneer de buitenste kamer lek eventueel lek zou raken dan zal de binnenste kamer intact blijven, op deze manier kan je je ten alle tijden veilig voelen tijdens het suppen. Draag natuurlijk wel altijd een leash en zwemvest wanneer je op zee of wild water gaat suppen. Dankzij de dubbele kamer constructie word het board tot wel 30% stijver. Ook zorgt de constructie ervoor dat je nog beter met een allround SUP kunt surfen. Met een touring SUP is surfen af te raden wegens de verschillende eigenschappen zoals onder andere de spitse neus. Met een spitse neus zal je namelijk snel het risico lopen om het water in te duiken met de punt van het board tijdens het surfen.

Samenvatting kwaliteiten Aqua Marina Hyper 12’6″

De Aqua Marina Hyper is een uniek budget supboard. Dit unieke budget board bevat een aantal kenmerkende kwaliteiten dat hem tot het beste budget touring supboard maakt. Bekijk de kenmerkende kwaliteiten hieronder:

 • Stabiel: dankzij het hoge volume en de midden basis van 81cm is de sup zeer stabiel
 • Snelheid: de spitse neus en de lengte van 12’6″ zorgen ervoor dat de SUP makkelijk snelheid kan maken en behouden
 • Dubbele kamer: de dubbele kamer technologie maakt het board veiliger en ook nog eens tot wel 30% stijver
 • Comfort: dankzij de stabiliteit, snelheid en dubbele kamer technologie kan je met een hoog comfort suppen op de Hyper
 • Niveau: hij is voor zowel beginners als gevorderden ideaal
 • Lichtgewicht: het stand up paddle board weegt maar 9,8kg, en dat is ongekend voor een dubbel kamer board van deze lengte
 • Pakket: het board word geleverd met bijna alle benodigdheden behalve een peddel
 • Bagage: je kan je bagage gemakkelijk meenemen dankzij de elastieken zowel voor als achter op het board
 • Prijs/kwaliteitverhouding: Aqua Marina staat bekend om zijn sterke prijs/kwaliteitverhouding, en dat laten ze ook weer met dit board blijken!

Ben je opzoek naar een board dat zowel goed geschikt is voor racen als touren voor gevorderden? Neem dan een kijkje bij het beste supboard voor racen onderzoek.