Home » Beste Supboard » Beste Surf Supboard

Beste Surf Supboard

Door: James | Laatste update: 7 mei 2022

De surf sport bestaat nu al voor een zeer lange tijd. Stand Up Paddling (Suppen) bestaat aanzienlijk minder lang, maar alsnog kun je met een supboard ook zeker goed surfen! Ben je opzoek naar het beste surf supboard? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

Beste keuze hardboard

Fanatic Fly Air Eco Zee Surf supboard

Fanatic Fly Eco 10’6″

Beste keuze opblaasbaar

fanatic fly air premium 98 sup board

Fanatic Fly Air Premium 10’8″

Beste keuze budget

moai 106 beste allround supboard

Moai 10’6″ supboard pakket

Hardboard of opblaasbaar?

Wanneer je een surf supboard wilt aanschaffen dan moet je eerst bij jezelf afvragen of je graag een hardboard of opblaasbaar surf supboard wilt. Een opblaasbaar surf supboard is gemakkelijk mee te nemen omdat je hem kan opblazen en leeg laten lopen. Maar een surf hardboard is weer ideaal voor als je naast of vlakbij het water woont, je kunt namelijk direct het hardboard het water in leggen. Dus vraag jezelf de volgende vragen:

  1. Woon ik vlak naast een plas of meer? Zo ja, overweeg dan om de Fanatic Fly Eco 10’6″ aan te schaffen
  2. Ga ik vaak reizen met het supboard? Zo ja, overweeg dan om de Fanatic Fly Air Premium 10’8″ aan te schaffen
  3. Wil ik de beste prestaties? Zo ja, neem dan een hardboard. Een hardboard surf supboard behaalt betere resultaten met surfen dan een opblaasbaar supboardHogere prijsklasse of budget?

Wanneer je de keuze hebt gemaakt of je een hardboard of inflatable (opblaasbaar) surf supboard wilt en je bent uitgekomen op inflatable, dan heb je 2 keuzes. Het board van Fanatic met het grote prijskaartje. Of het budget board van Moai met het kleine prijskaartje. Als je je keuze wilt gaan maken dan moet je de volgende punten in overweging nemen:

  1. een goedkoper board zal in het algemeen vermoeiender zijn om lange tochten mee te kunnen afleggen, dit komt dan ook vooral omdat het goedkopere board in het algemeen minder stevig is en dus ook meer ‘flex’ heeft. Ook zal een goedkoper surf supboard minder goede prestaties behalen dankzij de ‘flex’ in het board
  2. bij de Fanatic word er geen peddel bijgeleverd, bij de Moai wel
  3. wanneer je eenmaal aardig wat sup kilometers achter de rug hebt dan zal je al gauw merken dat je liever het board van het hogere segment wilt zoals het board van Fanatic. In het begin zal je hier geen last van hebben, dit zal naarmate je meer supt gaan merken

Ben je opzoek naar een board waar je meer mee kan dan alleen surfen? Neem dan een kijkje bij het beste allround supboard onderzoek.