Home » Beste Supboard » Beste Supboard voor Zee

Beste Supboard voor Zee

Door: James | Laatste update: 19 maart 2022

Wanneer je op zee gaat suppen dan zal je niet elk segment supboard hiervoor kunnen gebruiken. De zee is namelijk in het algemeen ruiger dan bijvoorbeeld een plas of meer. Om het je makkelijker te maken hebben we de beste supboarden voor op zee voor je op een rijtje gezet:

Beste keuze opblaasbaar

fanatic fly air premium 98 sup board

Fanatic Fly Air Premium 10’8″

Beste keuze hardboard

Fanatic Fly Air Eco Zee Surf supboard

Fanatic Fly Eco 10’6″

Beste keuze budget

moai 106 beste allround supboard

Moai 10’6″ allround supboard pakket

Hardboard of opblaasbaar?

Wanneer je een supboard voor op zee wilt aanschaffen dan moet je eerst bij jezelf afvragen of je graag een hardboard of opblaasbaar zee supboard wilt. Een opblaasbaar zee supboard is gemakkelijk mee te nemen omdat je hem kan opblazen en leeg laten lopen. Maar een zee hardboard is weer ideaal voor als je naast of vlakbij het water woont, je kunt namelijk direct het hardboard het water in leggen. Dus vraag jezelf de volgende vragen:

  1. Woon ik vlak naast een plas of meer? Zo ja, overweeg dan om de Fanatic Fly Eco 10’6″ aan te schaffen
  2. Ga ik vaak reizen met het supboard? Zo ja, overweeg dan om de Fanatic Fly Air Premium 10’8″ aan te schaffen

Hogere prijsklasse of budget?

Wanneer je de keuze hebt gemaakt of je een hardboard of inflatable (opblaasbaar) supboard wilt en je bent uitgekomen op inflatable, dan heb je 2 keuzes. Het board van Fanatic met het grote prijskaartje. Of het budget board van Moai met het kleine prijskaartje. Als je je keuze wilt gaan maken dan moet je de volgende punten in overweging nemen:

  1. een goedkoper board zal in het algemeen vermoeiender zijn om lange tochten mee te kunnen afleggen, dit komt dan ook vooral omdat het goedkopere board in het algemeen minder stevig is en dus ook meer ‘flex’ heeft.
  2. bij de Fanatic word er geen peddel bijgeleverd, bij de Moai wel
  3. wanneer je eenmaal aardig wat sup kilometers achter de rug hebt dan zal je al gauw merken dat je liever het board van het hogere segment wilt zoals het board van Fanatic. In het begin zal je hier geen last van hebben, dit zal naarmate je meer supt gaan merken.

Ben je opzoek naar een supboard om mee te kunnen surfen? Neem dan een kijkje bij het beste surf supboard onderzoek.