Home » Beste Supboard » Beste Supboard voor Touren

Beste Supboard voor Touren

Door: James | Laatste update: 22 mei 2022

Wanneer je lange stukken in rust wilt suppen dan zal een tour supboard het beste bij je eisen passen. Er zijn verschillende segmenten in tour supboarden. Wij hebben bij elk segment het beste supboard voor jou uitgezocht.

Beste keuze hardboard

beste fanatic ray air touring

Fanatic Ray Air touring 12’6″ supboard

Beste keuze inflatable

Voyager touring MSL supboard pakket

Red Paddle Voyager MSL supboard pakket

Beste keuze budget

aqua marina hyper sup board

Aqua Marina Hyper supboard pakket

Hardboard of opblaasbaar?

Wanneer je een supboard wilt aanschaffen dan moet je eerst bij jezelf afvragen of je graag een hardboard of opblaasbaar supboard wilt. Een opblaasbaar supboard is gemakkelijk mee te nemen omdat je hem kan opblazen en leeg laten lopen. Maar een hardboard is weer ideaal voor als je naast of vlakbij het water woont, je kunt namelijk het board direct het water in leggen. Dus vraag jezelf de volgende vragen:

  1. Woon ik vlak naast een plas of meer? Zo ja, neem dan een hardboard
  2. Ga ik vaak reizen met het supboard? Zo ja, neem dan een opblaasbaar supboard

Hogere prijsklasse of budget?

Wanneer je de keuze hebt gemaakt of je een hardboard of inflatable (opblaasbaar) supboard wilt en je bent uitgekomen op inflatable dan heb je 2 keuzes. Het board van Red Paddle met het grote prijskaartje. Of het budget board van Aqua Marina met het kleine prijskaartje. Als je je keuze wilt gaan maken dan moet je de volgende punten in overweging nemen:

  1. een goedkoper board zal in het algemeen vermoeiender zijn om lange tochten mee te kunnen afleggen, dit komt dan ook vooral omdat het goedkopere board in het algemeen minder stevig is en dus ook meer ‘flex’ heeft.
  2. bij de Aqua Marina word er geen peddel bijgeleverd, bij de Red Paddle wel
  3. wanneer je eenmaal aardig wat sup kilometers achter de rug hebt dan zal je al gauw merken dat je liever het board van het hogere segment wilt zoals de Red Paddle. In het begin zal je hier geen last van hebben.

Ben je opzoek naar een board dat zowel goed geschikt is voor racen als touren? Neem dan een kijkje bij het beste race supboard onderzoek.