Home » Beste Supboard » Beste Supboard voor Racen

Beste Supboard voor Racen

Door: James | Laatste update: 5 mei 2022

Sup boarden zijn voor meerdere toepassingen te gebruiken. Met een bepaalde toepassing als racen zul je een race supboard nodig hebben om de beste resultaten te behalen. Het aanbod van race supboarden is groot, er zijn meerdere merken en binnenin die merken worden er ook nog verschillende varianten supboarden aangeboden. Hieronder bevind zich ons onderzoek naar de Beste Race Supboarden:

Beste keuze hardboard gevorderde

fanatic strike carbon 14 21 sup board

Fanatic Strike 14 x 21 supboard

Beste keuze hardboard beginner

fanatic strike carbon 14 21 sup board

Fanatic Strike 14 x 25 supboard

Beste keuze inflatable gevorderde

beste gevorderde supboard red paddle elite msl

Red Paddle Elite 14 x 27 supboard

Beste keuze inflatable beginners

beste gevorderde supboard red paddle elite msl

Red Paddle Elite 14 x 27 supboard

Beste keuze inflatable budget board

storm touring sup board

Storm beginners race supboard

Hardboard of opblaasbaar race supboard?

Wanneer je het beste race supboard wilt aanschaffen dan moet je eerst bij jezelf afvragen of je graag een hardboard of opblaasbaar supboard wilt. Een opblaasbaar supboard is gemakkelijk mee te nemen omdat je hem kan opblazen en leeg laten lopen. Maar een hardboard is weer ideaal voor als je naast of vlakbij het water woont, je kunt namelijk het board direct het water in leggen. Dus vraag jezelf de volgende vragen:

  1. Woon ik vlak naast een plas of meer? Zo ja, neem dan een hardboard
  2. Ga ik vaak reizen met het supboard? Zo ja, neem dan een opblaasbaar supboard

Beginners of gevorderden race supboard?

Race supboarden zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Als je een race board wilt hebben dat door het water heen snijd waar je hoge snelheden mee kunt behalen dan zal je vrijwel altijd bij een 14’0″ terecht komen. Maar er zit ook nog een verschil in de breedte van de boards. Het verschil in de breedte is heel belangrijk voor de onderscheiding tussen beginners/gemiddelden en gevorderen. Een gevorderde persoon heeft namelijk al veel meer stabiliteit dan een beginnende of een gemiddelde supper. Het is dus heel belangrijk dat je alleen als gevorderde een board met een breedte van 21 neemt, wanneer je 21 in breedte als beginner of gemiddelde zou nemen dan is er een grote kans dat je oncomfortabel supt of überhaupt niet blijft staan door de instabiliteit. Het is dus heel belangrijk dat je:

  • Als beginner of gemiddelde supper een race board met een breedte van 25 neemt
  • Als gevorderde supper een race board met een breedte van 21 neemt (let op: als je ook met het board gaat touren dan bevelen we een breedte van 25 aan, tijdens het touren is dit namelijk een stuk comfortabeler)

Nog niet gevorderd genoeg voor een race supboard? Neem dan een kijkje bij het beste supboard voor touren onderzoek.