Home » Beste Supboard » Beste Supboard voor Honden

Beste Supboard voor Honden

Door: James | Laatste update: 23 mei 2022

Wanneer je een SUP fanaat bent en daarnaast ook een viervoetige dierenvriend hebt dan ga je al gauw op zoek naar het beste supboard voor honden. Zo kan je twee van je favoriete werelden ideaal met elkaar combineren! Wij hebben een uitgebreid onderzoek gedaan naar het beste supboard voor honden. 

Om de gehele onderstaande lijst zo waardevol mogelijk te maken hebben wij de SUP boarden op alle relevante punten getest, van het volume van het board tot aan het materiaal.

Ontdek direct het beste supboard voor jou wensen in onderstaand overzicht. Onder aan de lijst ga ik dieper in op de keuze om de onderstaande supboarden in het onderzoek op te nemen.

Beste keuze inflatable

fanatic ray air beste honden supboard

Fanatic Ray Air Premium 13’6″ x 35

Beste keuze hardboard

Jobe Parana 11’6″ SUP Board

Beste keuze budget

beste moai 11 allround supboard pakket

Moai Allround 11’0″ SUP

Onderzoeksfactoren voor het beste supboard voor honden

De onderzoeksfactoren voor het beste supboard voor honden zijn relatief hetzelfde als onze andere onderzoeken. Het grote verschil zit hem alleen in dat wij deze keer grondiger zijn ingegaan op bepaalde punten gerelateerd aan het suppen met je hond. We zijn onder andere dieper ingegaan op het volume (inhoud) van het board en om te kijken of de SUPS wel geschikt zijn om comfortabel mee te suppen wanneer je een hond bij je hebt. Bekijk hieronder alle onderzoeksfactoren die wij hebben meegenomen in het onderzoek voor het beste supboard voor honden.

 • Is het board opblaasbaar (inflatable) of niet (hardboard)
 • Het gewicht van het supboard
 • Het volume (inhoud) van het supboard
 • Of het board beginners vriendelijk is
 • De lengte/breedte van het board
 • Of het board ook geschikt is om een hond te dragen
 • De prijs/kwaliteitverhouding

beste supboard voor honden onderzoekHardboard of Inflatable het beste supboard voor honden

Wanneer je een supboard wilt aanschaffen dan is het belangrijk om de afweging te maken of je een Inflatable (opblaasbaar) of Hardboard (niet opblaasbaar) supboard wilt. Dit hangt namelijk van vele factoren af. In de onderstaande paragrafen bespreek ik alle factoren waar de keuze voor een inflatable of hardboard van af hangen.

Welk supboard past het beste bij jou

Een hardboard is makkelijker het water in te leggen als je naast het water woont, maar een hardboard is wel een stuk lastiger mee te nemen. En een opblaasbaar supboard is daarentegen weer super makkelijk om mee te nemen omdat hij opblaasbaar is en dus (wanneer leeg) opgevouwen kan worden. Vergeet alleen niet dat je een opblaasbaar supboard weer moet opblazen wanneer je eenmaal op de plek van bestemming bent aangekomen en met een handmatige pomp vergt dat veel energie. Ik zal je ook altijd aan bevelen om bij de aanschaf van een opblaasbaar supboard een elektrische SUP pomp aan te schaffen, zo bespaar je je energie voor op het water.

Welk supboard past het beste bij je hond

Ik heb nu al meerdere jaren ervaring als SUP instructeur. Tijdens deze jaren heb ik al meerdere malen deel mogen nemen aan een speciale honden SUP dag. Deze speciale uitjes zijn natuurlijk super leuk en gezellig, maar het is duidelijk te zien dat de SUP boarden wel onder de honden nagels lijden. Hier heb je dan ook met name last van bij een opblaasbaar supboard. Inflatables zijn namelijk in het algemeen van een stuk zachter materiaal dan hardboards.

Als je samen met je hond gaat suppen dan is het aan te bevelen om een speciaal kleedje/matje van je hond mee te nemen om op het sup board te leggen. Zo kun je je supboard beschermen van de scherpe nagels van je viervoeter.

Overwegingen bij aankoop van een supboard

Woon je aan het water maar wil je soms ook graag je supboard mee nemen naar een andere locatie of zit je simpelweg gewoon nog te twijfelen tussen een Inflatable en een hardboard? Overweeg dan de volgende aspecten:

 • Hoe vaak ga ik naar een andere locatie? Oftewel, hoe vaak zal ik een  hardboard op me dak van me auto moeten doen of een inflatable moeten leeg laten lopen, oprollen en weer oppompen?
 • Heb ik dakdragers op mijn auto? Nee? is het het dan wel waard om dakdragers te laten monteren of is een opblaasbaar supboard een betere keuze
 • Kan ik het gewicht van een hardboard dragen? Zo nee, overweeg dan om een opblaasbaar supboard te nemen of een hardboard dat van zeer licht materiaal is zoals bamboe. Let alleen wel op dat een board van bamboe breekbaarder is wanneer je bijvoorbeeld perongeluk tegen de kant vaart met een hoge snelheid
 • Heb ik wel genoeg energie om een opblaasbaar supboard nog voor het suppen handmatig op te pompen? Nee? Neem dan een hardboard of maak gebruik van een accessoire zoals een elektrische SUP pomp

Houdt ook in je achterhoofd dat je in het algemeen met een opblaasbaar supboard voorzichtiger om moet gaan. Lees je daarom ook altijd in met een SUP Board advies gids om zo je sup board goed te kunnen onderhouden.

beste opblaasbare supboard voor hondenHet beste opblaasbare supboard voor honden

Het beste opblaasbare supboard voor honden is het Fanatic Ray Air 13’6″ x 35 sup board. De Ray Air is een kwalitatief, dubbel laags board dat gemaakt is om te touren. Dit betekent dat het board een goede combinatie tussen breedte en lengte heeft. Hij is namelijk 88,9cm breed en 13’6″/414cm lang, deze combinatie zorgt ervoor dat het board stabiel is maar ook zeker goed zijn weg kan vinden met hogere snelheden. Omdat het board breed en lang is kan je hond met alle ruimte bij je op je board staan. Dankzij het maximale gewicht wat het board kan hebben kan je ook samen met een wat zwaardere/grotere hond op je supboard staan. Het board kan namelijk tot wel 130KG hebben! De Ray Air 13’6″ heeft een volume (lucht inhoud) van wel 400 liter, dit maakt zijn drijfvermogen uitermate goed.

Het gemak van de Fanatic Ray Air

Het gewicht van het board is daarentegen wel wat aan de hogere kant, het gewicht bedraagt namelijk 14,65KG. Maar dat is natuurlijk wel zo logisch voor een dubbel laags sup board met een lengte van 13’6″ en een inhoud van 400 liter. En natuurlijk neemt het gewicht niet weg van de gemakszucht van het board, het is en blijft een opblaasbaar supboard dat je gemakkelijk leeg kan laten lopen, oprollen en weer terug in je tas stoppen wanneer je wilt. Let er alleen wel op dat als je lichaamsbouw aan de kleine kant is dat het board niet te zwaar/te groot voor je is. De Ray Air van Fanatic heeft ook voor de wat kleinere suppers nog een kleiner broertje van 12’6″ en zelfs een nog kleiner broertje van 11’6″.

Twijfel je over welk supboard nou precies het beste bij jou past? Stuur mij dan vooral een berichtje!

Touren met de Fanatic Ray Air 

Als je samen met je hond of alleen lange stukken wilt afleggen dan is de Fanatic Ray Air zonder twijfel het beste supboard om deze taak te volbrengen. Neem ook een kijkje bij het beste supboard voor touren onderzoek als je op zoek bent naar het beste tour supboard van het moment. De stijfheid van het board, de speciale bodem, ideale lengte en breedte maken het Fanatic Ray Air board ideaal om samen met je hond te touren. Je kan zonder moeite lange afstanden afleggen met de SUP. Ook kan je zelfs je spullen zoals je rugtas, eten en drinken meenemen in een waterdichte tas op het sup board dankzij het geïntegreerde elastische net.

lichtgewicht peddel

De bijgeleverde kwalitatieve lichtgewicht peddel die van wel 35% carbon gemaakt is maakt het peddelen op de Ray Air een nog groter plezier. Hoe lichter de peddel des te minder energie je in je slagen hoeft te stoppen. Als je dus nog geen peddel van een licht materiaal zoals carbon of bamboe hebt dan beveel ik je zeker aan om er een aan te schaffen!

Premium Fanatic supboarden

Fanatic is een toonaangevend merk dat al meer dan 30 jaar ervaring heeft op watersport gebied. Fanatic Gebruikt een speciale productie methode genaamd CAD.  Fanatic heeft sinds kort zijn opblaasbare supboarden assortiment in twee collecties opgedeeld genaamd pure en premium. Het Fanatic Ray Air 13’6″ pakket valt onder de premium collectie van Fanatic. De premium collectie van Fanatic is de hoogste en kwalitatiefste collectie binnen hun opblaasbare sup boarden assortiment. Alle premium boarden worden standaard met de volgende kwaliteiten geleverd: 

 • Dubbel laags, dit zorgt voor extra stevigheid
 • Gemakkelijk verwisselbare middenvin
 • Een bijgeleverde peddel die 35% carbon bevat
 • Ingebouwde insert voor bijvoorbeeld een windsurf net
 • Een speciale rugtas met een nieuw en fris design

Samenvatting kwaliteiten Fanatic Ray Air 13’6″ x 35

Hieronder vind je een samenvatting van waarom ik de Fanatic Ray Air 13’6″ x 35 het beste supboard voor honden vind:

 • Kwaliteit: alle boarden uit de premium collectie van Fanatic zijn super kwalitatief
 • Duurzaam: er is duurzame technologie tijdens het productie proces gebruikt genaamd CAD technologie
 • Opblaasbaar: de SUP is opblaasbaar en dus overal gemakkelijk mee naar toe te nemen
 • Design: het Ray air board bevat het nieuwe 2020 design dat er super strak uit ziet
 • Comfort: het gehele board is gebouwd op comfort, en dat is tijdens het suppen zeker te merken
 • Verwisselbare middenvin: de middenvin is zonder enig gereedschap te verwisselen, dit scheelt een hoop gedoe
 • Windsurfen: je kan het board zelfs voor windsurf gebruiken dankzij de windsurf net insert in het midden van het board
 • Lengte/breedte: er is de ideale mix tussen lengte en breedte gemaakt. Dit zorgt ervoor dat je een stabiel board hebt waar je ook goede snelheden mee kunt behalen
 • Niveau: het maakt niet uit of je nou een beginnende of gevorderde supper bent, iedereen kan zijn weg vinden met de Fanatic Ray Air
 • Pakket: de Ray Air word geleverd inclusief alle benodigde onderdelen zoals een pomp, rugtas, peddel en vin. Dit zorgt ervoor dat je direct gebruik kunt maken van het sup board
 • Prijs: aangezien alle benodigde artikelen bij het board worden geleverd is de prijs van het gehele pakket zeer scherp te noemen
beste hardboard voor hondenHet beste hardboard voor honden

Het beste hardboard voor honden is het Jobe Parana 11’6″ sup board. De Jobe Parana is een uiterst sterk en lichtgewicht hardboard gemaakt van bamboe. Het Parana SUP board is net zoals de bovengenoemde Ray Air bedoeld om te touren. En dat laat dit board ook zeker zien. De eerste seconde dat je op het board staat voel je je al comfortabel. Ook is het zeker te merken dat het board van bamboe is gemaakt, er zit vrijwel geen flex in de neus. Dit zorgt ervoor dat je comfortabel lange afstanden kunt afleggen zonder dat je word afgeremd door de punt van het supboard die bij elke slag weer terug het water in slaat.

Diamant gevormde EVA pad

De diamant gevormde EVA pad (de mat die vastgelijmd op het board ligt) zorgt ervoor dat je zonder moeite lange stukken kunt afleggen. Zelfs wanneer de EVA pad nat word kun je nog steeds stevig blijven staan. Niet alleen biedt de diamant gevormde EVA pad veel grip maar het ziet er ook nog eens super strak uit. De epoxy laag over het bamboe laat het board glimmen alsof hij in de wax staat. Persoonlijk vind ik het Jobe Parana board een van de mooiste tour hardboards die er is.

Het beste hardboard voor jou

Niet alleen is de Jobe Parana het beste supboard voor je hond, het is ook het beste supboard voor jou! Het board is puur gemaakt om zo comfortabel mogelijk lange stukken te kunnen afleggen. Hier is Jobe zeker in geslaagd. Je kan heerlijk lange tochten maken met de Jobe Parana zonder te veel energie te verspillen. Dit komt dan ook vooral door zijn materiaal, vorm, volume en gewicht. Zoals eerder hierboven genoemd is het SUP board van bamboe gemaakt, dit zorgt voor een zeer stevig en lichtgewicht board. Zijn vorm is zo gevormd dat je met de minste weerstand van het water de langste tochten comfortabel kunt afleggen. De neus is namelijk spits gevormd en staat omhoog. Dit zorgt ervoor dat je over het water heen glijd waardoor je zo min mogelijk weerstand van het water krijgt.

Gewicht, draagvermogen en volume

Het volume van de SUP is ideaal, de inhoud bedraagt namelijk 204 liter. Voor een hardboard van dit formaat is 204 liter een netjes volume. Hierdoor kan het supboard een gewicht van tot wel 120KG dragen. Er is dus genoeg ruimte voor jou en je hond op de SUP. En tot slot bedraagt het gewicht van het supboard maar 7KG en dat is heel knap voor een hardboard van dit formaat, petje af voor deze prestatie van Jobe.

Rubberen bescherm mat

Is er ook een nadeel aan de Jobe Parana? Ja, er is één klein nadeel en dat is dat de EVA pad relatief klein is. Er is dus weinig fysieke ruimte om je hond op het board erbij te hebben zonder dat hij wegglijd. Maar dat is gelukkig gemakkelijk op te lossen, zoals eerder in dit artikel benoemt beveel ik altijd aan om een rubberen mat erbij te kopen als je die nog niet hebt. Zo bescherm je zowel je supboard van de nagels van je hond en je zorgt ervoor dat je hond op de punt van de SUP kan zitten zonder weg te glijden, ideaal dus! Vergeet ook niet een peddel mee te bestellen als je het Jobe Parana SUP board gaat aanschaffen, er word namelijk jammer genoeg geen peddel bijgeleverd. Ik zou een bamboe peddel aanbevelen, zowel voor het lichte gewicht als de stevigheid van de bamboe en natuurlijk ook niet te vergeten dat een bamboe peddel geweldig bij een bamboe supboard zoals de Parana staat.

Samenvatting kwaliteiten Jobe Parana 11’6″ hardboard

De Jobe Parana bevat meerdere unieke kwaliteiten dat het tot mijn favoriete hardboard voor honden maakt. Zie hieronder alle kwaliteiten hieronder: 

 • Uniek design: de Jobe Parana 11’6″ is uniek in zijn ontwerp
 • Duurzaam: dankzij het gebruik van bamboe is het board zeer duurzaam
 • Stevig: de epoxy in combinatie met bamboe maken het board super stevig en stijf
 • Vorm: het stijve materiaal van het board in combinatie met de spitste punt die om hoog staat zorgt ervoor dat je met comfort lange stukken kunt afleggen. Het board glijd namelijk via deze manier over het water heen
 • Niveau: het Jobe Parana supboard is voor vrijwel iedereen toegankelijk, je voelt je binnen een seconde verbonden met het board
 • EVA pad: de diamant gevormde EVA pad van het board is uniek en bied zeer goed grip voor je voeten
 • Gewicht: het board is super licht, namelijk maar 7KG
 • Draagvermogen: dankzij zijn hoge volume van 204 liter kan hij tot wel 120KG dragen, je hond kan er dus gemakkelijk bij
beste budget opblaasbare supboard voor hondenHet beste budget supboard voor honden

Als je op zoek bent naar het beste supboard voor honden met de sterkste prijs/kwaliteit verhouding dan is de Moai 11’0″ het beste budget honden supboard voor jou. Het Moai board bevind zich in een lage prijs klasse, dit is alleen niet aan de kwaliteit te merken. Het board is dubbel laags en dat is ongekend binnen zijn prijsklasse. Naar mijn mening geeft het Moai 11’0″ supboard het meeste waard voor je geld. Het is een compleet pakket waar de peddel, rugtas, vin, leash en pomp bij inbegrepen zitten. Voor de prijs van €599,95 is het een deal die je zeker niet moet laten varen, je zal zonder twijfel tevreden zijn met de Moai 11’0″ SUP allround uitvoering. Zie ook onze aanbiedingen pagina voor andere scherpe actuele SUP deals. Als je een beginner bent dan is de Moai ook het ideale beginners board dankzij zijn stabiele vorm.

Nederlands design SUP board

Het Moai 11’0″ SUP board is een origineel nederlands design board. Het ontwerp is dus compleet uniek en dit unieke ontwerp valt bij vele mensen waaronder mij goed in de smaak. Dit supboard is ideaal om je hond op mee te nemen. Het board kan namelijk dankzij zijn grote inhoud van 280 liter een maximum draagvermogen tot wel 150KG hebben. Dankzij het hoge draagvermogen, de lengte van 11’0″/335cm en de breedte van 76CM kan het board ook gemakkelijk een hond van een groter formaat dragen.

Samenvatting kwaliteiten Moai 11’0″ sup board

Zie hieronder een samenvatting van waarom ik het opblaasbare Moai 11’0″ SUP board het beste budget supboard voor honden vind:

 • Nederlands design: het Moai board bevat een origineel nederlands design. Moai SUP is het enige SUP board merk dat door een Nederlander ontworpen is.
 • Niveau: de SUP is zowel voor beginners als gevorderden uitermate geschikt
 • Stevig: omdat het board dubbel laags is is hij extra stevig
 • Draagvermogen: zijn hoge volume van 280 liter zorgt ervoor dat het board een draagvermogen van tot wel 150KG kan hebben
 • Gewicht: voor een dubbel laags gelijmd supboard is het gewicht aan de lage kant, namelijk 10KG
 • Opblaasbaar: de Moai 11’0″ is opblaasbaar en dus overal gemakkelijk mee naartoe te nemen in de bijgeleverde rugtas
 • Pakket: alle benodigdheden worden bij het sup board geleverd zodat je gelijk gebruik kunt maken van het board
 • Prijs: voor nog geen €600 euro heb je een compleet supboard pakket van goede kwaliteit waar zowel jij als je hond van kunt genieten

Vond je dit een interessant artikel over het beste supboard voor honden? Neem dan ook vooral een kijkje bij onze andere onderzoeken. Zo hebben ik en mijn team aan SUP experts namelijk ook onderzoek gedaan naar het beste supboard voor beginners en zelfs het beste allround supboard van 2020.