Home » Beste Supboard » Beste Race Supboard

Beste Race Supboard

Door: James | Laatste update: 19 maart 2022

Één van de populairste supboarden om snel over het water te suppen zijn zogeheten race supboarden. Bijna elk merk heeft een interessante race variant in het assortiment, waarbij het natuurlijk de vraag is welke jij het beste kunt kiezen. Vanwege de grote hoeveelheid keuze hebben wij besloten om onderzoek te doen naar het beste race supboard op dit moment.

Beste keuze hardboard

fanatic strike carbon 14 21 sup board

Fanatic Strike Carbon 14 x 21 supboard

Beste keuze inflatable

beste gevorderde supboard red paddle elite msl

Red Paddle Elite 14 x 25 supboard

Beste keuze budget

itiwit supboard voor wedstrijden race

Itiwit 14’0″ race supboard

Wat is een Race Supboard?

Een race supboard is gemaakt om binnen recordtijden het water door te suppen. Het board is vaak uitgevoerd in een lichtgewicht materiaal en is smaller dan andere borden. Een klein nadeel van een race supboard is dat het wat minder geschikte boards zijn voor beginners. Ze zijn namelijk smaller en dus ook instabieler.

Belangrijke kenmerken op een rij:

 • Vaak smallere supboarden
 • Perfect voor snel afstanden af te leggen
 • Lichtgewicht
 • Minder stabiel
 • Vaak langer dan een allround of touring supboard

Mocht je op zoek zijn naar een supboard voor beginners, kun je in onze ogen beter een kijkje nemen bij het beste beginners supboard onderzoek.


Voordelen van een Race Supboard

Een Race Supboard heeft een paar specifieke voordelen, die minder terug te vinden zijn bij andere soorten boards. Om je kennis te laten maken met de mogelijke voordelen, zet ik ze op een rij:

 • Sneller dan andere boards: ik benoemde het daarnet al, een race supboard is gemaakt voor snelheid. Hierdoor zul je je met dit type board sneller door het water kunnen bewegen!
 • Dankzij zijn speciale vorm behoud je gemakkelijk je gemaakte snelheid
 • Makkelijk (en licht) mee te nemen: dankzij de lichtgewicht uitvoering zijn de race supboards vaak makkelijker mee te nemen dan andere boards.
 • Ook verkrijgbaar in opblaasbare variant: ook race supboards zijn vaak verkrijgbaar in een inflatable variant. Deze race iSUP boards zijn nóg makkelijker mee te nemen en vaak een stukje goedkoper.

Voor wie is een Race Supboard geschikt?

Lang niet iedereen kan even goed overweg met een race variant. Race boards zijn namelijk vaak wat smaller (waardoor ze sneller door het water gaan), waarmee er sprake is van minder stabiliteit dan bij bredere boards voor beginners.

Hardboard of opblaasbaar?

Wanneer je een race supboard wilt aanschaffen dan moet je eerst bij jezelf afvragen of je graag een hardboard of opblaasbaar supboard wilt. Een opblaasbaar supboard is gemakkelijk mee te nemen omdat je hem kan opblazen en leeg laten lopen. Maar een hardboard is weer ideaal voor als je naast of vlakbij het water woont, je kunt namelijk het board direct het water in leggen. Dus vraag jezelf de volgende vragen:

 1. Woon ik vlak naast een plas of meer? Zo ja, neem dan een hardboard
 2. Ga ik vaak reizen met het supboard? Zo ja, neem dan een opblaasbaar supboard

Is een race supboard nog te lastig voor je? Neem dan een kijkje bij het beste beginners supboard onderzoek. Of ben je nog net niet gevorderd genoeg voor een race supboard? Neem dan een kijkje bij het beste touring supboard onderzoek.

Recente SUP blogs

alles over sup board vinnen
tips voor suppen met je kind
sup vervoeren op je auto
samen suppen op een twee persoons sup board
wat is skimboarden
wat zijn de voordelen van een elektrisch sup board