Home » Beste Supboard » Beste Itiwit Supboard

Beste Itiwit Supboard

Door: James | Laatste update: 13 juni 2022

Itiwit is het merk van Decathlon. Itiwit is een ideal supboard merk als je kijkt naar de prijs/kwaliteit verhouding. Het is een sterke speler met een mooi en breed aanbod.

Ik en mijn team aan SUP experts hebben een grondig onderzoek gedaan naar het beste Itiwit supboard van Decathlon binnen de volgende 3 segmenten:

 1. Beste touring sup board
 2. Beste race sup board
 3. En tot slot het beste budget/beginners sup board

Om de complete lijst zo waardevol mogelijk te maken hebben we de SUPS op alle relevante denkbare toepassingen getest. Van de stijfheid tot aan het comfort.

Zie in de onderstaande rij de beste Itiwit stand up paddle boarden per segment. Onder aan de rij van de uitgelichte boarden gaan we er dieper op in waarom het de beste SUPS binnen hun segment zijn.

Beste keuze touring

itwit touring sup board

Supboard voor touring

Beste keuze race

itiwit supboard voor wedstrijden race

Supboard voor wedstrijden

Beste keuze budget/beginners

beste itiwit beginners supboard

Supboard voor beginners

itiwit merk van decathlon

Merk van Decathlon

Het beste Itiwit supboard: zoals eerder genoemd is Itiwit is het merk van Decathlon. Decathlon heeft meerdere soorten producten onder deze naam uitgebracht. Met namen watersportartikelen zoals stand up paddle boarden, drybags en zelfs kajaks. Itiwit producten worden uitsluitend bij Decathlon verkocht, Decathlon SUPS zijn dan ook heel populair.

Onderzoeksfactoren voor het beste Itiwit supboard van Decathlon

Om het beste Itiwit supboard binnen zijn segment te vinden hebben wij meerdere onderzoeksfactoren gehandhaafd. Bekijk de onderzoekfsfactoren hieronder:

 • Het gewicht van het stand up paddle board
 • Het volume van de SUP
 • Welk niveau/ervaring benodigd is om te kunnen suppen op het board
 • De lengte/breedte
 • Of het board goed presteert binnen zijn segment en aan de wensen voldoet
 • Of de prijs gelijk staat aan wat je ervoor terug krijgt

Beste keuze sup board voor drie doelgroepen

Om ons onderzoek naar het beste Itiwit supboard voor zoveel mogelijk mensen interessant te maken, hebben we onderscheid gemaakt in de al eerder genoemde doelgroepen. We hebben gekozen voor de volgende drie segmenten:

 1. Touring
 2. Race
 3. Budget/beginners

Allround of touring supboard

Bij de aanschaf van je eerste supboard is het belangrijk om een paar punten te overwegen. Je hebt namelijk de keuze tussen een allround en touring supboard. Een allround supboard is bedoeld om korte afstanden af te leggen, het zijn ideale beginners boarden en tot slot kun je er zelfs mee surfen. Touring supboarden zijn daarentegen bedoeld om lange stukken op comfortabele wijze mee af te leggen. Touring supboarden zijn in het algemeen langer en zijn dus minder wendbaar dan een allround SUP.

decathlon sup boarden

Overwegingen

Overweeg de volgende aspecten als je zit te twijfelen tussen een allround of touring sup:

 • Waar ga ik suppen? Als je bijvoorbeeld in de grachten van de stad gaat suppen dan is een allround sup handiger wegens de wendbaarheid.
 • Hoelang en hoever ga ik suppen? Bij lange afstanden is het raadzaam om een touring board te gebruiken. Deze boarden bieden namelijk het meeste comfort voor lange stukken
 • Hoe sterk ben ik? Het vergt aardig wat kracht om met een lang touring supboard een bocht te draaien, dit komt dan ook vooral door zijn lengte.
 • Waar suppen mijn partner en/of vrienden op? Wanneer je partner en/of vrienden een touring hebben en jij een allround dan blijf je al snel achter en dat wil je natuurlijk niet

Zo ontdek je het beste supboard voor jouw wensen

Er is momenteel een goed aanbod in itiwit stand up paddle boarden. Maar er kan maar één SUP het beste Itiwit supboard binnen zijn toepassing zijn. Wanneer je een Itiwit sup board wilt aanschaffen vraag jezelf dan de volgende vragen om de goede keuze te kunnen maken:

 1. Voor welke toepassingen ga ik het board gebruiken?
 2. Wat is mijn budget?
 3. Wat is mijn niveau, beginner of gevorderd?
 4. Zal ik in de toekomst het board voor dezelfde toepassing willen gebruiken?

Het beste Itiwit touring supboard van Decathlon

Het beste Itiwit touring supboard is het touring supboard. Het touring supboard van Itiwit bied bijzonder goede kwaliteiten voor zijn prijs. Het board is oorspronkelijk gemaakt voor gevorderde suppers. Als beginnende supper is het dan ook niet aan te bevelen om deze SUP als eerste touring board te nemen (behalve als je al enige ervaring hebt op een skateboard, surfboard etcetera, dan zal je namelijk het een stuk sneller leren en de stabiliteit al hebben). Voor je eerste touring board van Itiwit bevelen we het Itiwit opblaasbaar supboard voor tochten aan. Of kijk bij ons beste touring supboard onderzoek voor andere touring sup boarden.

Gemaakt voor de meer ervaren supper

Het Itiwit opblaasbaar supboard voor tochten is echt gemaakt voor de wat meer ervaren supper, hier kan je dus gemakkelijk op suppen als ja al wat meer ervaring hebt. Ben je een gevorderde stand up paddle boarder? Dan is een race supboard met brede midden basis voor jou ook geschikt als touring supboard. Neem een kijkje bij het beste race supboard onderzoek als je graag een race SUP wilt om mee te touren als gevorderde. In dit onderzoek staat het beste race sup board uitgelicht om mee te touren, namelijk de Red Paddle Elite 14 x 27.

Comfort van het touring supboard van Itiwit

Het touring supboard van Itiwit is puur gemaakt om zo lang en ver mogelijk te kunnen suppen met het board. En dit is ook zeker te merken, het sup board bied een hoog comfort waar de meeste touring boarden van deze prijsklasse niet tegen op kunnen. Het board is voor een board van deze lengte redelijk licht in gewicht, namelijk 12kg. Hij is 31 inch breed, 13 feet lang en super stijf. Deze combinaties zorgen voor een stabiel, snel en stevig supboard waar je zonder moeite lange tochten mee kan maken. De elastieken voor op het board zorgen ervoor dat je alle benodigdheden zoals eten, drinken en zelfs een tent in een drybag kan meenemen. Dit maakt de SUP tot het ideale reiziger touring board.

Het pakket

Er worden jammer genoeg niet veel accessoires bij het touring sup board geleverd, namelijk alleen een rugtas. Accessoires zoals een leash, peddel, pomp en/of elektrische pomp zullen dus nog los aangeschaft moeten worden. Wij bevelen altijd een lichtgewicht peddel aan bij een race of touring supboard, het lichte gewicht van de peddel bied namelijk een stuk meer comfort. Ook zal een lichtgewicht peddel ervoor zorgen dat je met de minste inspanning vooruit komt, zo kun je de langste tochten zonder te veel inspanning afleggen.

Samenvatting kwaliteiten Itiwit touring supboard

Het sup board van Itiwit bevat een aantal kenmerkende kwaliteiten dat hem tot het beste touring supboard van Itiwit maakt. Bekijk de kenmerkende kwaliteiten hieronder:

 • Lichtgewicht: het stand up paddle board is enkel laags en dus licht in zijn gewicht.
 • Kwaliteit: het board is stevig gemaakt.
 • EVA Pad: de EVA Pad bied goed grip voor je voeten.
 • Lengte/breedte: dankzij een goede mix tussen de lengte en breedte is het board zowel stabiel als snel.
 • Stijfheid: het board is zeer stijf voor een board van deze prijsklasse.
 • Comfort: omdat het board stabiel, snel en stijf is kan je met comfort lange stukken afleggen.
 • Design: de SUP heeft een mooi en stoer design met oranje accenten.
 • Draagvermogen:  kan tot 230kg dragen, is alleen niet aan te bevelen. De sup is gemaakt voor 1 tot 2 personen.
 • Garantie: je krijgt van Decathlon 2 jaar garantie op de Itiwit SUP-board.
 • Opblaasbaar: de touring sup is opblaasbaar en dus gemakkelijk mee te nemen in de bijgeleverde rugtas.
 • Niveau: het board is echt bedoeld voor de gevorderde supper. Heb je al enige ervaring met suppen, skateboarden of surfen? Dan zou je dit board eventueel ook kunnen proberen, let alleen wel op dat je langer aan het leren zal zijn dan bij een beginners board.
 • Prijs: voor een sup board van deze kwaliteit is de prijs zeer scherp.
decathlon sup voor wedstrijden raceHet beste Itiwit race supboard van Decathlon

Het beste Itiwit race supboard is vanzelf sprekend, het is namelijk het Itiwit supboard voor wedstrijden. Het wel 14 feet lange sup board brengt je zo snel mogelijk over het water naar de plek waar je wilt zijn. Als je op zoek bent naar een Itiwit sup board waar je met het meeste gemak en de hoogste snelheid het water mee kan over gaan dan is dit het ideale board voor jou. De lengte van wel 14 (!) feet zorgt ervoor dat je als een speer door het water gaat. Het board is dun en lang, dit zorgt ervoor dat je vrijwel geen weerstand hebt tijdens het suppen.

Stabiel en snel

Het board is dubbel laags, bevat een volume van 360 liter en is 31 inch breed op het middelste gedeelte waar je voeten staan. Deze combinaties zorgen ervoor dat je zelfs met lagere snelheden nog stabiel kan blijven staan. De stabiliteit en dat het board geen weerstand geeft maakt het ook een ideaal touring en race board voor gevorderen. Let alleen wel op dat je balans moeilijker te houden zal zijn op een race sup dan op een touring stand up paddle board zoals de touring.

Ideaal om mee te reizen

Omdat het board opblaasbaar is kan je hem gemakkelijk leeg laten lopen, opvouwen en in de bijgeleverde tas stoppen. Dankzij deze verfijnde constructie kan je overal naartoe met de SUP, je bent nooit aan één locatie gebonden. En tot slot is het board ook nog eens binnen 8 minuten volledig opgeblazen. De 3 grote handgrepen op het board zorgen ervoor dat je zonder probleem in en uit de zee kan lopen of je board in en uit het water kan halen. En ook het lichte gewicht van 12,6kg helpt je hier een handje bij. De EVA Pad zorgt ervoor dat je ook met natte voeten nog stevig op de SUP kan blijven staan. En ondertussen zorgt het elastiek voor op het sup board ervoor dat al je spullen zoals eten en drinken in een drybag veilig vastgebonden zitten.

Samenvatting kwaliteiten Itiwit supboard voor wedstrijden

Bekijk alle kenmerkende kwaliteiten van dit unieke scherp geprijsde Itiwit race sup board:

 • EVA Pad: de EVA Pad zorgt ervoor dat je zelfs met natte voeten stevig en met comfort op het board staat
 • Opblaasbaar: de SUP is draagbaar en dus gemakkelijk mee te nemen in de bijgeleverde rugtas
 • Lengte/breedte: de ideale combinatie van de lengte en breedte zorgt voor een stabiel en snel sup board
 • Stijfheid: de meerdere lagen drop stitch en het speciale productie proces maken hem super stijf
 • Draagvermogen: hij kan tot 110kg dragen. De SUP is voor 60 tot 80kg ontworpen, als je boven de 80kg bent is dit board dus niet aan te bevelen omdat de prestaties dan aanzienlijk minder zullen zijn.
 • Garantie: het Itiwit SUP-board heeft standaard 2 jaar garantie van Decathlon
 • Comfort: dit stabiele en snelle sup board bied super veel comfort
 • Reizen: dankzij het hoge comfort kan je er zonder moeite lange stukken mee afleggen
 • Niveau: deze SUP is bedoeld voor gevorderden. Iemand die al enige ervaring heeft en zijn balans goed kan houden zou ook van deze SUP gebruik kunnen maken maar het is niet aan te raden. De leerfase op een race supboard is namelijk een stuk langer. Ik zou dan ook altijd aan bevelen om op een allround of touring supboard met een echte brede basis en hoog volume te beginnen. Neem anders een kijkje bij het beste beginners supboard onderzoek als je een beginners SUP wilt aanschaffen
 • Prijs: dit board bied ontzettend veel kwaliteiten voor een lage prijs. Vergeet er alleen geen peddel, pomp en leash bij te bestellen. Dit word er namelijk niet bijgeleverd.
beste itiwit beginners supboardHet beste Itiwit budget/beginners supboard van Decathlon

Als je op zoek bent naar een budget beginners supboard dan is het Itiwit touring supboard voor beginners de ideale keuze. Het board is gemaakt om met comfort je eerste stand up paddle kilometers af te leggen. Het board is zo breed dat je je niet hoeft druk te maken om stabiliteit. De brede midden basis zorgt er alleen wel voor dat je niet de snelste bent maar dat is ook niet de bedoeling met een beginners board. Itiwit is wel zo slim geweest om er touring board vorm aan te geven, de punt is namelijk spits en de staart is wat platter. Dit zorgt ervoor dat wanneer je eenmaal gewend bent aan het stand up paddle boarden dat je ook langere afstanden kunt afleggen met het sup board. Zo bespaar je een hoop, je hoeft namelijk niet een tweede supboard te kopen om mee te kunnen touren.

Specificaties van het Decathlon supboard voor beginners

Het board is 10 feet/305cm lang, de breedte is 32 inch/81,5cm en de dikte is 5 inch/12,5cm. Dit in combinatie met het volume van 244 liter zorgt voor een stabiel en wendbaar beginners supboard waar je zelfs nog mee kan toeren. Het gewicht van het stand up paddle board van Decathlon bevat circa 9kg, dit zorgt ervoor dat je hem gemakkelijk kan dragen. Het draagvermogen van het sup board is 230kg, al is dit niet aan te raden. De SUP is gemaakt voor een gewicht tussen de 60 en 80kg. Zit je boven de 80kg? Dan loop je het risico dat het sup board niet meer goed zal presteren. Decathlon bied 2 jaar garantie op de gehele aankoop, en dat geeft een rustgevend gevoel!

Samenvatting kwaliteiten Itiwit supboard voor beginners

Het Itiwit sup board voor beginners van Decathlon heeft een aantal merkende kwaliteiten. Deze kwaliteiten maken hem tot het beste supboard voor beginners van Decathlon. Zie hieronder de kwaliteiten:

 • Opblaasbaar: het stand up paddle board is opblaasbaar en dus gemakkelijk mee te nemen in de bijgeleverde rugtas
 • Draagvermogen: hij kan tot wel 230kg dragen. Het is alleen niet aan te bevelen, boven het gewicht van 80kg zal de SUP zijn prestaties aanzienlijk slechter worden
 • Garantie: Decathlon bied tot wel 2 jaar garantie op het Itiwit sup board
 • Niveau: het Itiwit supboard voor beginners 10 foot is echt uitsluitend bedoeld voor beginners
 • Gewicht: hij weegt maar 9kg
 • Comfort: voor een beginnende supper bied het board veel comfort. Het board is namelijk heel stabiel, zo hoef je je niet druk te maken om je balans
 • Touring: dankzij de spits gevormde neus en platte achterkant kan je ook langere tochten afleggen
 • Leash: er word een leash bijgeleverd, let alleen wel op dat je nog een peddel en pomp nodig zal hebben om te beginnen met suppen
 • Prijs: voor een Itiwit sup board is de prijs redelijk scherp, het nadeel is alleen dat je er nog een peddel en pomp bij moet kopen. Wil je graag een goedkoper sup board waar ook de peddel en pomp bij inbegrepen zit? Neem dan een kijkje bij het beste goedkope supboard onderzoek
decathlon itiwit elektrische sup board pompBonus: Itiwit elektrische supboard pomp

Decathlon heeft ook een elektrische sup board pomp onder de naam Itiwit uitgebracht. Het gewicht van de pomp bedraagt 1,2kg. De elektrische pomp kan op meerdere soorten ISUPS ventielen worden aangesloten. De druk kan handmatig ingesteld worden tot en met 15 psi. En tot slot heeft hij in het begin een luchstroom van 75liter per minuut en bij hogere druk 50liter per minuut. Hij is ook geschikt om een kajak op te blazen. Dankzij de 12volt aansluiting kan je hem gemakkelijk aan de sigaretten aansteker (12 volt) van je auto aansluiten. Dit maakt de elektrische Decathlon pomp het ideale Itiwit accessoire voor bij je opblaasbare Itiwit SUP.

Ben je opzoek naar een supboard van een hoger segment? Neem dan een kijkje bij het beste Fanatic supboard onderzoek. Of opzoek naar een board waar je zonder moeite je eerste SUP kilometers mee kunt afleggen? Neem dan een kijkje bij het beste beginners supboard onderzoek.