Home » Beste Supboard » Beste Goedkope Supboard

Beste Goedkope Supboard

Door: James | Laatste update: 4 mei 2022

Stand Up Paddle Boarding word steeds populairder. Aan je eerste Stand Up Paddle Board (SUP Board) wil je natuurlijk niet (te) veel geld uitgeven. Wij begrijpen dit volledig, hierom hebben ik en mijn team aan SUP experts onderzoek gedaan naar het beste goedkope supboard van het moment. Hierbij kijken we voornamelijk naar de combinatie van prijs, kwaliteit en eigenschappen.

Er zijn namelijk veel soorten goedkope supboarden te verkrijgen, maar niet elk board is even kwalitatief. Hier onder vind je onze selectie aan de meest betrouwbare goedkope supboarden. Onder aan de selectie gaan we er verder op in waarom we onderstaande boarden in de beste goedkope SUP Boarden selectie hebben opgenomen.

Beste keuze

moai 106 sup board pakket

Moai 10’6″ supboard pakket

Ook interessant

aqua marina vapor 104 supboard

Aqua Marina Vapor supboard pakket

Budget keuze

Pure4Fun Supboard

Pure4Fun supboard pakket

Onderzoeksfactoren voor het beste goedkope supboard

 • Of het board beginners vriendelijk is
 • De lengte/breedte van het board
 • De stabiliteit van de SUP
 • Hoe wendbaar hij op het water is
 • De kwaliteit
 • En natuurlijk de prijs/kwaliteitverhouding

moai 106 sup board pakketHet beste goedkope supboard

Het beste goedkope supboard is de Moai 10’6″, de Moai bied de perfecte verhouding tussen prijs en kwaliteit. Het board is zeer kwalitatief binnen zijn prijsklasse. Hij is dubbel laags, dit maakt het SUP-Board super stevig en dat is ongekend binnen deze prijsklasse. Ook zorgt de dubbele laag PVC ervoor dat je heerlijk kan surfen met het sup board. De Moai is echt puur gebouwd voor de beginnende supper. De lengte is dan ook zo gemaakt dat hij voor vrijwel iedereen geschikt is.

Stabiliteit en wendbaarheid

Zoals eerder genoemd is de Moai 10’6 echt puur gericht op de beginnende supper, en dat is ook zeker te merken. Het SUP Board bied bijzonder goede kwaliteiten voor zijn prijs. De brede midden basis van 81cm, lengte van 10’6 feet/324cm en korte allround neus zorgen voor een zeer stabiel board. Ook de dubbele laag PVC helpt hier natuurlijk weer aan mee. De stevigheid, lengte van 10’6 feet en korte allround neus zorgen ervoor dat het board zonder moeite de bocht om kan. Dit ook mede door de goede stabiliteit, des te stabieler je staat des te makkelijker je de bocht door komt.

Pakket

Het Moai 10’6 SUP Board word inclusief alle benodigde Stand Up Paddle Boarding accessoires geleverd. Dit maakt het een zeer compleet pakket waar je direct gebruik van kunt maken. Je hoeft dus geen extra accessoires aan te schaffen om goed gebruik te kunnen maken van de SUP. Bekijk hieronder welke accessoires er allemaal in het pakket zitten:

 1. Moai 10’6 SUP Board
 2. Verstelbare peddel
 3. Double action pomp
 4. Leash
 5. Verwisselbare middenvin
 6. Moai rugtas
 7. Gratis e-book voor beginners

Samenvatting kwaliteiten Moai 10’6

Het Moai 10’6 SUP Board pakket is niet voor niets het beste goedkope supboard van het moment. Het pakket bevat namelijk een aantal sterke kwaliteiten. Ik heb alle kwaliteiten op een rij gezet:

 • Gebruik: op zowel vlak als zee water te gebruiken
 • Opblaasbaar: de SUP is opblaasbaar en dus gemakkelijk mee te nemen
 • Gewicht: voor een dubbel laags supboard is dit board licht in gewicht
 • Lengte/breedte: de Moai 10’6 bied de ideale mix tussen lengte en breedte
 • Stabiliteit: de brede midden basis, volume (lucht inhoud) van 260 liter, lengte van 10’6 feet en korte neus maken hem zeer stabiel
 • Wendbaarheid: de korte lengte en korte neus zorgen voor een wendbaar board
 • Ontwerp: elk Moai SUP Board bevat hetzelfde design. Alle boarden zijn ontworpen door een ontwerper van Nike. Lees hier meer over Moai.
 • Niveau: alhoewel het pakket echt puur gericht is op beginners kan eigenlijk vrijwel iedereen plezier hebben met dit pakket!
 • Donatie: bij elke aankoop van een Moai board word er een donatie aan Waves for Change gedaan
 • Prijs/kwaliteitverhouding: de Moai 10’6 is één van de beste sup boarden als je kijkt naar de prijs/kwaliteitverhouding

aqua marina vapor 104 supboardAqua Marina Vapor supboard pakket:

De sterke bouw kwaliteit en de marktconforme prijs maken de Aqua Marina Vapor ook een zeer interessant board. De Vapor is een board dat zeer populair is onder de beginners wegens zijn niveau. Vrijwel elke beginner kan met de Aqua Marina Vapor zijn eerste SUP kilometers met plezier peddelen. Dit komt dan ook vooral door de stabiliteit en wendbaarheid van het board. De brede midden basis van 71cm en het hoge volume van 220liter zorgen voor veel stabiliteit. En de 9’10 feet/330cm lengte in combinatie met de korte allround neus maakt het board lekker wendbaar op het water.

Comfort

Het Aqua Marina Vapor SUP board pakket bied bijzonder veel comfort. Het SUP Board is zoals eerder genoemd zeer stabiel en wendbaar. Dit zorgt ervoor dat je zelfs kan surfen met deze alleskunner. Verwacht niet dat je hoge snelheden gaat behalen met dit stand up paddle board. Hij is namelijk echt puur gebouwd voor de beginnende supper. Wil je langere tochten met hoge snelheden afleggen? Neem dan vooral een kijkje bij het beste touring SUP Board onderzoek.

Het pakket

Het Aqua Marina Vapor supboard word in een compleet pakket geleverd. Alle benodigde accessoires bevinden zich in het pakket. Bekijk de inhoud van het pakket hieronder:

 1. Aqua Marina Vapor SUP Board
 2. 3 delige verstelbare peddel
 3. Double action pomp
 4. Verwisselbare middenvin
 5. Leash
 6. Aqua Marina rugtas

Samenvatting kwaliteiten Aqua Marina Vapor

De Aqua Marina Vapor bevat een aantal kenmerkende kwaliteiten wat hem ook tot een interessant goedkoop sup board maakt. Bekijk de kenmerkende kwaliteiten hieronder:

 • Niveau: het SUP pakket is puur gericht op de beginnende supper
 • Gebruik: het sup board kan zowel op vlak als zee water gebruikt kan worden. En tot slot kan je er zelfs mee surfen!
 • Stabiliteit: het board is verbazingwekkend stabiel dankzij de breedte van 71cm en volume van 220 liter
 • Wendbaar: de korte lengte van 9’10 feet en korte ronde allround neus maken het board zeer wendbaar
 • Comfort: het Aqua Marina Vapor sup board pakket bied verbazingwekkend veel comfort
 • Elastiek: het elastiek voor op de neus zorgt ervoor dat je gemakkelijk je spullen in een drybag mee kan nemen
 • Pakket: de Vapor word in een compleet pakket geleverd
 • Prijs/kwaliteitverhouding: net zoals de Moai 10’6 bied ook dit pakket een zeer sterke prijs/kwaliteitverhouding
Pure4Fun SupboardBeste budget goedkope supboard

Als je op zoek bent naar een echt goedkoop budget supboard dan is het Pure4fun sup board pakket de ideale keuze voor jou. Voor zijn prijs is het board nog relatief kwalitatief. Verwacht er alleen geen wereldprestaties van. De SUP is namelijk niet voor niets zo goedkoop. Hij bevat namelijk net wat meer flex dan de andere bovenstaande boarden. En dit is nadelig voor de eigenschappen van het board, je zal namelijk minder stabiel en wendbaar zijn. Ook heeft het een negatief effect op het peddel gedrag, het board gaat namelijk bij elke peddel slag op en neer. Op deze manier houd je je zelf tegen bij elke peddel slag omdat de punt weer terug in het water komt (overdreven gezegd). Maar voor een budget beginners SUP Board om je eerste slagen mee te maken is hij zeker aan te bevelen.

Het pakket

Het Pure4fun SUP Board word in een verbazingwekkend compleet pakket geleverd. Het pakket bevat alle benodigde artikelen om direct te kunnen gaan suppen. Van een pomp om het supboard op te pompen tot een leash om je veilig aan je board te houden, alles zit erbij. Zie in de onderstaande opgave alle bijgeleverde accessoires die zich in het pakket bevinden:

 1. Het Pure4fun 3,20meter sup board
 2. Verstelbare SUP peddel
 3. Leash
 4. Pomp
 5. En tot slot de Pure4fun rugtas
Samenvatting kwaliteiten Pure4fun supboard pakket

Het Pure4fun sup board pakket bevat een aantal kenmerkende kwaliteiten. Deze kenmerkende kwaliteiten hebben ervoor gezorgd dat hij de ‘budget’ plek in dit onderzoek heeft verkregen. Bekijk de kwaliteiten hieronder:

 • Lichtgewicht: omdat het board enkel laags is is hij super licht
 • Elastiek: dankzij het elastiek op het board is hij gemakkelijk mee te nemen
 • Gebruik: zowel op vlak water als zee te gebruiken. Ook al is zee niet aan te raden vanwege de flex van het board. Op zoek naar een SUP voor op zee? Bekijk dan het beste supboard voor zee onderzoek
 • Niveau: deze SUP is speciaal gemaakt voor de beginnende supper
 • Opblaasbaar: het sup board is opblaasbaar en dus gemakkelijk mee te nemen
 • Pakket: het Pure4fun stand up paddle board word in een compleet pakket geleverd
 • Prijs: het gehele pakket heeft een hele scherpe prijs!

Ben je benieuwd naar wat de beste actuele supboard aanbiedingen zijn? Neem dan een kijkje bij onze SUP aanbiedingen pagina waar wij de scherpste actuele aanbiedingen op een rijtje hebben gezet. Ook geïnteresseerd in andere sup boarden met soortgelijke kwaliteiten binnenin dezelfde prijsklasse? Neem dan een kijkje bij het beste allround supboard onderzoek.