Home » Beste Supboard » Beste Gevorderde Supboard

Beste Gevorderde Supboard

Door: James | Laatste update: 15 mei 2022

Wanneer je een fanatieke supper bent dan zal je al gauw merken dat je meer van je beginners of gemiddelden board gaat vragen dan dat het board kan leveren, dit is het moment dat je op zoek gaat naar het beste gevorderde supboard.

Gevorderden SUP Boarden bevatten een aantal unieke kenmerkende kwaliteiten wat ze tot de beste SUPS voor mensen met veel stand up paddle boarding ervaring maken. Bekijk de kenmerkende kwaliteiten hieronder:

 1. In het algemeen dunner dan andere soorten SUPS
 2. Hogere kwaliteit onderdelen
 3. Langere lengte
 4. Moeilijker niveau

Ik en mijn team aan stand up paddle boarding experts hebben een grondig onderzoek gedaan naar het beste gevorderde sup board. In de onderstaande lijst bevinden zich de uitgelichte boarden van dit onderzoek. Onder aan de lijst gaan we er verder op in waarom we onderstaande sup boarden in de lijst hebben opgenomen.

Beste keuze race hardboard

fanatic strike carbon 14 21 sup board

Fanatic Strike Carbon 14 x 21 supboard

Beste keuze touring hardboard

fanatic strike carbon 14 21 sup board

Fanatic Strike Carbon 14 x 25 supboard

Beste keuze race inflatable

fanatic falcon air race 126 sup board

Fanatic Falcon Air 14’0 x 29″ Race Supboard

Beste keuze touring inflatable

beste gevorderde supboard red paddle elite msl

Red Paddle 14 x 27 race Elite MSL

Hardboard of Inflatable gevorderde supboard

Wanneer je het beste gevorderde supboard wilt aanschaffen dan is het belangrijk om de afweging te maken of je een Inflatable (opblaasbaar) of Hardboard (niet opblaasbaar) supboard wilt.

beste gevorderde sup board onderzoekWelk beste gevorderde supboard past het beste bij jou

Een hardboard is makkelijker direct het water in te leggen als je naast het water woont, maar een hardboard is dan ook weer een stuk lastiger mee te nemen. Een opblaasbaar supboard daarentegen is super makkelijk mee te nemen omdat hij opblaasbaar is en dus (wanneer leeg) opgevouwen kan worden. Vergeet alleen niet dat je een opblaasbaar sup board weer moet opblazen wanneer je eenmaal op de plek van bestemming bent aangekomen en met een handmatige pomp vergt dat veel energie. Wij bevelen ook altijd aan om bij de aanschaf van een opblaasbaar supboard een elektrische SUP pomp aan te schaffen, zo bespaar je al je energie voor tijdens het suppen.

Overwegingen bij aankoop van het beste gevorderde supboard

Woon je aan het water maar wil je soms ook graag je supboard mee nemen naar een andere locatie of zit je simpelweg gewoon nog te twijfelen tussen een Inflatable en een hardboard? Neem dan de volgende aspecten mee in je keuze:

 • Hoe vaak ga ik naar een andere locatie? Oftewel, hoe vaak zal ik het board op me dak moeten doen of moeten leeg laten lopen, oprollen en weer oppompen?
 • Heb ik dakdragers op mijn auto? Zo nee, dan zal een opblaasbaar supboard waarschijnlijk een betere keuze zijn.
 • Kan ik het gewicht van het hardboard dragen? Zo nee, overweeg dan om een opblaasbaar supboard te nemen.
 • Heb ik wel genoeg energie om een opblaasbaar supboard nog voor het suppen handmatig op te pompen? Zo nee, neem dan of een hardboard of elektrische SUP pomp.

Houd ook in je achterhoofd dat je in het algemeen met een opblaasbaar supboard voorzichtiger om moet gaan. Lees je daarom ook altijd in met een advies gids.

beste gevorderde supboardRace of touring gevorderde supboard?

Wanneer je een gevorderde supper bent dan zal een race SUP Board het beste volstaan als touring SUP. Wij hebben hierom ook het touring segment voor race SUP boarden gekozen. Een race board met een smalle midden basis van bijvoorbeeld 21 inch is echt puur gericht op racen. Maar een bredere variant met een midden basis van bijvoorbeeld 25 inch is zowel ideaal voor racen als toeren. De bredere midden basis zorgt ervoor dat je ook tijdens lange tochten comfortabel kunt blijven staan. Een smalle midden basis is bedoeld om zo snel mogelijk je over het water met de SUP te kunnen voortbewegen. Het nadeel is alleen wel van een smalle midden basis dat je moeilijk je balans kan houden bij lage snelheden. Vraag jezelf de volgende vragen wanneer je een gevorderde board wilt aanschaffen:

 1. Ga ik alleen racen met het board? Zo ja, neem dan een race supboard.
 2. Ga ik zowel racen als touren met het board? Zo ja, neem dan een race supboard met een bredere basis.

Beste gevorderde hardboarden:

fanatic strike carbon 14 21 sup boardBeste keuze race hardboard

Het beste race gevorderde sup board is de Fanatic Strike Carbon 14×21. Deze SUP is zoals de naam al zegt van carbon gemaakt. Hierdoor weegt het board maar 11,75kg. Het board is 14 feet lang en 21 inch breed. Deze combinatie zorgt voor een lang en scherp gevormd board. Dit zorgt dan ook voor uitzonderlijke prestaties. Dankzij het carbon bevat het board geen flex en kan je met hoge snelheden over het water suppen. De inhoud van het board bevat 274 liter wat zorgt voor een maximaal draaggewicht van 100kg. Als je op zoek bent naar een race stand up paddle board waar je de beste prestaties mee kan halen als ervaren supper dan is dit Strike Carbon board van Fanatic de ideale keuze voor jou!

Samenvatting kwaliteiten Fanatic Strike Carbon 14×21

Het Fanatic Strike Carbon 14×21 SUP Board bevat een aantal kenmerkende kwaliteiten wat hem tot het beste hardboard race sup board maakt. Bekijk de kwaliteiten hieronder:

 • Lichtgewicht: het carbon zorgt ervoor dat hij licht in zijn gewicht is
 • Stijf: niet alleen zorgt het carbon voor een licht gewicht maar ook voor stijfheid
 • Snel: het Stand Up Paddle Board is uitzonderlijk snel
 • Stevig: het carbon maakt hem super stevig
 • Scherp: dit board snijd dankzij zijn lengte, smalle midden basis en spitse neus door het water heen
 • Gemakkelijk in gebruik: je hoeft hem niet op te pompen en de vin is binnen enkele seconden erop en eraf te zetten/halen

fanatic strike carbon 14 21 sup boardBeste keuze touring hardboard

Als je op zoek bent naar het beste touring hardboard voor gevorderden dan is het Fanatic Strike Carbon 14×25 SUP Board de ideale keuze voor jou! Deze sterke SUP is bijna identiek aan zijn broer waar ik het in de bovenstaande paragraaf over heb gehad. Een snel, lichtgewicht, stevig board dat gemakkelijk in gebruik is. Het grote verschil tussen de Strike Carbon 14×21 en 14×25 is de breedte. Het scheelt namelijk wel 4 inch. Dit maakt de 14×21 het beste voor racen (dunner en sneller) en de 14×25 het beste voor touren (breder en stabieler).

Samenvatting kwaliteiten Fanatic Strike Carbon 14×25

Het Fanatic Strike Carbon 14×25 Stand Up Paddle board is een unieke SUP die gemaakt is om te racen maar ook uiterst geschikt is om mee te touren voor gevorderde/ervaren suppers. Deze SUP van Fanatic bevat dan ook een aantal unieke kenmerkende kwaliteiten:

 • Stevig: het board is van carbon en dus lekker stevig
 • Lichtgewicht: het carbon maakt hem ook licht
 • Snel: de SUP is gemaakt om te racen en is dus zeer snel
 • Spits: de spits gevormde neus zorgt voor een gestroomlijnd board dat met gemak door het water snijdt
 • Touren: omdat dit board een midden basis van 25 inch heeft is hij ook ideaal om lange tochten met hogere snelheden mee af te leggen!
 • Gemakkelijk in gebruik: de gemakkelijk verwisselbare vin en het feit dat de SUP niet opblaasbaar is maakt hem gemakkelijk in gebruik

Beste gevorderde Inflatable supboarden:

fanatic falcon air race sup boardBeste keuze race inflatable supboard

Het beste gevorderde inflatable race supboard is de Fanatic Falcon Air 14″. Deze SUP is bijzonder stevig en snel voor een opblaasbaar sup board. De lengte is 14 feet en de breedte 29 inch, deze combinatie maakt hem uiterst snel. Ook de spitse neus en stevigheid werken hier natuurlijk aan mee. De dikte is 15cm en het volume (lucht inhoud) bevat 340 liter, dit maakt hem ook redelijk stabiel voor een race SUP. Ook zorgt het hoge volume voor een maximaal draaggewicht van 120kg.

Het pakket

Het stand up paddle board word in een luxe pakket geleverd. De volgende accessoires zitten er in het luxe pakket:

 1. Fanatic Falcon Air 14’0″ x 29″ SUP Board
 2. Rugtas
 3. Pomp
 4. Uitneembare vin

Samenvatting kwaliteiten Fanatic Falcon Air 14’0″

Het 14×29 race stand up paddle board van Fanatic bevat een aantal unieke kwaliteiten. Bekijk de kwaliteiten hieronder:

 • Opblaasbaar: de SUP is opblaasbaar en dus gemakkelijk mee te nemen in de bijgeleverde rugtas
 • Snel: voor een opblaasbare race SUP haalt dit board goede snelheden
 • Racen: voor race supboarding is dit race board ideaal. Hij behaalt hoge snelheden met de minste moeite
 • Spits: de spits gevormde neus zorgt ervoor dat hij het water door snijd
 • Pakket: het pakket is zeer luxe

beste gevorderde supboard red paddle elite mslBeste keuze touring inflatable gevorderde sup board

één van de meest opmerkelijke race sup boarden die ook uitzonderlijke tour kwaliteiten bevat is de Red Paddle Elite 14×27 race MSL SUP. Dit sup board is het ideale opblaasbare supboarding board. Het board is vrijwel volledig hetzelfde als zijn kleinere broer, de Red Paddle Elite 14×25 race MSL. Wat deze SUP ideaal maakt voor de ervaren/expert/gevorderde of professionele stand up paddle boarder is dat hij zowel super snel als stabiel is. De midden basis is namelijk 27 inch breed. Ideaal voor de gevorderde peddelaar die zowel wilt racen als toeren op zijn SUP board.

Touren met hoge snelheden

Dankzij de lange lengte van 14 feet, de spits gevormde neus, spits gevormde achterkant en stijfheid van het board kan je met gemak lange tochten afleggen met hoge snelheden. Wat deze sup ook tot het ideale touring supboard maakt is dat het supboard opblaasbaar is. Omdat hij opblaasbaar is kan je hem gemakkelijk mee nemen naar elke gewenste locatie in zijn bijgeleverde Red Paddle CO rugtas.

Het pakket

Net zoals zijn broer, de 14×25, heeft ook dit sup board van Red paddle een luxe pakket. Bekijk het complete pakket hieronder:

 1. Red Paddle CO rugtas
 2. Titan double action pomp
 3. Reparatieset
 4. US vin box systeem
 5. Gratis waterdicht telefoonhoes
 6. RSS battens
 7. Forward flex control (FFC) carbon rod

Samenvatting kwaliteiten Red Paddle 14×27 race Elite MSL inflatable sup board

Het 14×27 race Elite MSL stand up paddle boarding board van Red Paddle bevat een aantal sterke kwaliteiten. Bekijk de sterke kwaliteiten in onderstaand overzicht:

 • Snel: de SUP is dankzij zijn vorm, lengte en speciale productie technologie super snel
 • Touren: omdat het board 27 inch breed is en dus lekker stabiel is en zoals eerder genoemd snel is hij ideaal om mee te touren
 • Opblaasbaar: dit stand up paddle boarding board is opblaasbaar en dus gemakkelijk mee te nemen in de Red Paddle CO rugtas
 • Vorm: het board bevat de ideale vorm om mooie snelheden te kunnen halen maar ook behouden
 • Pakket: het SUP-Board word geleverd in een luxe pakket
 • Lichtgewicht: net zoals zijn broer is ook dit board lekker licht in gewicht

Let op: bij geen van deze gevorderden sup boarden word een peddel bijgeleverd. Heb je nog geen peddel? Wij bevelen altijd een lichtgewicht peddel aan zoals carbon. Met een lichtgewicht peddel zal je namelijk het meeste comfort behalen. Des te lichter de peddel des te minder energie je in je slagen hoeft te stoppen.

Ben je nog niet zo ervaren in het suppen? Dan is dit onderzoek over het beste gevorderde supboard misschien niet al te relevant voor jou. Neem vooral een kijkje bij het beste beginners supboard onderzoek als je wilt gaan beginnen met suppen. Ook allround supboarden zijn perfect voor beginnende suppers. Neem dus ook vooral een kijkje bij het beste allround supboard onderzoek.