Home » Beste Supboard » Beste Aqua Marina Supboard

Beste Aqua Marina Supboard

Door: James | Laatste update: 20 juni 2022

Het beste Aqua Marina supboard per segment vind je in dit artikel. Aqua Marina is een bekend stand up paddle boarding merk dat over de gehele wereld te vinden is. Aqua Marina staat bekend om zijn SUP artikelen met een sterke prijs/kwaliteitverhouding.

Veel mensen kiezen dan ook een Aqua Marina SUP alleen al om de sterke prijs/kwaliteitverhouding.

Omdat er veel vraag is naar de Aqua Marina SUPS heb ik onderzoek gedaan naar het beste Aqua Marina Supboard per toepassing. Ik heb de beste SUPS verdeeld in 3 toepassingen:

 • Het beste allround supboard
 • Het beste touring supboard
 • En tot slot het beste budget supboard

Beste keuze allround

aqua marina magma sup board

Aqua Marina Magma supboard pakket

Beste keuze touring

aqua marina hyper sup board

Aqua Marina Hyper supboard pakket

Beste keuze budget

aqua marina vapor 104 supboard

Aqua Marina Vapor supboard pakket

Zo ontdek je het beste supboard voor jouw wensen

Er is momenteel een sterk aanbod in Aqua Marina supboarden. Door het vele aanbod kan je soms door de bomen het bos niet meer zien. Maar er kan maar één SUP het beste Aqua Marina supboard binnen zijn toepassing zijn. Wanneer je een Aqua Marina sup board wilt aanschaffen vraag jezelf dan de volgende vragen:

 1. Voor welke toepassingen ga ik het board gebruiken?
 2. Wat is mijn budget?
 3. Zal ik in de toekomst het board voor dezelfde toepassing willen gebruiken?

Mocht je hier niet uitkomen, stuur mij dan vooral een berichtje.

beste stand up paddle board

Beste keuze sup board voor drie doelgroepen

Om ons onderzoek voor zoveel mogelijk mensen interessant te maken, hebben we onderscheid gemaakt in de al eerder genoemde doelgroepen. We hadden gekozen voor de volgende drie segmenten:

 1. Allround
 2. Touring
 3. Budget

We hebben bij de 3 segmenten rekening gehouden met de volgende aspecten:

 1. Het instapniveau van het board
 2. Het maximale draagvermogen
 3. De prijs
 4. Of het board comfort bied
 5. En tot slot het gebruiksgemak

Allround of touring supboard

Bij de aanschaf van je eerste supboard is het belangrijk om een paar punten te overwegen. Je hebt namelijk de keuze tussen een allround en touring supboard. Een allround supboard is bedoeld om korte afstanden af te leggen, het zijn ideale beginners boarden en tot slot kun je er zelfs mee surfen. Touring supboarden zijn daarentegen bedoeld om lange stukken op comfortabele wijze mee af te leggen. Touring supboarden zijn in het algemeen langer en zijn dus minder wendbaar dan een allround SUP. Overweeg de volgende aspecten als je zit te twijfelen tussen een allround of touring sup:

 • Waar ga ik suppen? Als je bijvoorbeeld in de grachten van de stad gaat suppen dan is een allround sup handiger wegens de wendbaarheid
 • Hoelang en hoe ver ga ik suppen? Bij lange afstanden is het raadzaam om een touring board te gebruiken. Deze boarden bieden namelijk het meeste comfort voor lange stukken
 • Hoe sterk ben ik? Het vergt aardig wat kracht om met een lang touring supboard een bocht te draaien, dit komt dan ook vooral door zijn lengte
 • Waar suppen mijn partner en/of vrienden op? Wanneer je partner en/of vrienden een touring hebben en jij een allround dan blijf je al snel achter en dat wil je natuurlijk niet

aqua marina magma sup

Het beste allround aqua marina supboard

Het beste allround Aqua Marina supboard is de Aqua Marina Magma. De Magma is de grotere broer van de succesvolle Fusion. Als je opzoek bent naar een beginners supboard waar je mee kan doorgroeien dan is de Magma de ideale keuze. De brede midden basis van 84cm maakt het board zeer stabiel. Ook het volume van 330 liter maakt het board stabiel en zorgt ervoor dat hij een gewicht van 150kg kan dragen. Het board word met de volgende accessoires geleverd:

 1. Een handpomp. Wil je je energie besparen voor op het water? Gebruik dan een elektrische pomp
 2. Rugtas
 3. Een 3 delige peddel
 4. Verwisselbare middenvin
 5. Een leash

Eigenschappen Aqua Marina magma

De Magma bied zeer scherpe eigenschappen voor de prijsklasse waar het board zich in bevind. Het is een stabiel en wendbaar board dat het ook zeker niet erg vind om soms langere tochten af te leggen. Omdat het een allround SUP is kan je er eventueel zelfs een golf(je) mee pakken. Dankzij de kickback (het omhoogstaande gedeelte) achter op het board kan je ook gemakkelijk bochten maken door je gewicht naar achter te zetten. Ook werkt de kickback super goed bij het strand, je kan namelijk je afzetten tegen de kickback terwijl je nog in het water staat, zie onderstaande afbeelding.

aqua marina magma beste aqua marina sup

Samenvatting kwaliteiten Aqua Marina Magma

De Magma bevat een aantal scherpe kwaliteiten wat de SUP tot het beste allround supboard van Aqua Marina maakt:

 • Lichtgewicht: het board weegt maar 9,6kg en is dus lekker licht
 • Opblaasbaar: de SUP is opblaasbaar en dus gemakkelijk mee te nemen
 • Draagvermogen: het volume van 330 liter zorgt ervoor dat hij tot 150kg kan dragen
 • Niveau: voor zowel beginners als gevorderden ideaal
 • Wendbaar: dankzij zijn ronde korte neus en brede midden basis is hij super wendbaar
 • Touren: de vorm en lengte van 340cm maken het board ook geschikt om af en toe te touren
 • Surfen: met een allround board kan je ook surfen, en dus ook met de Magma
 • Pakket: de sup word inclusief alle benodigdheden geleverd
 • Prijs/kwaliteitverhouding: de magma heeft een sterke prijs/kwaliteitverhouding

aqua marina hyper sup

Het beste touring Aqua Marina supboard

Het beste touring Aqua Marina supboard is de Aqua Marina Hyper 11’6″. Het is een mooi instap stand up paddle board. Iedere beginner of gevorderde kan zijn weg wel vinden met de Hyper. De Hyper is een supboard voor de ontdekkende supper. Je kan er met gemak lange tochten op suppen. Je hebt zelfs zowel voor als achter een bagage net om al je spullen mee te nemen. De bredere midden basis van 79cm, het hogere volume en de puntige neus van de SUP maken het het ideale beginners board om mee te kunnen touren. Ook voor gevorderden is het board ideaal, je kan comfortabel en stabiel staan terwijl je ook gemakkelijk snelheid maakt/behoud op het board.

Dubbele kamer

De Hyper maakt gebruik van de nieuwste dubbele kamer techniek. Wat houdt dit precies in? Dit houdt in dat het board één binnen kamer heeft maar twee buiten kamers. Wanneer de buitenste kamer lek zou gaan dan zal de binnenste kamer intact blijven, op deze manier hoef je je geen zorgen te maken tijd het suppen. Draag natuurlijk wel altijd een leash en zwemvest wanneer je op zee of wild water gaat suppen. Dankzij deze dubbel kamer constructie kan het board tot wel 30% stijver worden. Ook zorgt deze speciale constructie ervoor dat je nog beter met een allround SUP kunt surfen. Met een touring SUP is surfen niet aan te raden wegens de verschillende eigenschappen zoals onder andere de spitse neus. Niet alleen de dubbele kamer is een groot pluspunt maar ook de bijgeleverde onderdelen, namelijk:

 1. Een pomp
 2. Leash
 3. Verwisselbare middenvin
 4. en tot slot een Rugtas

Jammer genoeg word er geen peddel bij de Hyper geleverd. Als je dus nog geen peddel hebt dan moet je deze wel nog apart aanschaffen. Wij raden altijd een peddel met een licht gewicht aan zoals carbon of bamboe. Een lichtgewicht peddel bied meer comfort en zorgt ervoor dat je langer kan door suppen.

Samenvatting kwaliteiten Aqua Marina Hyper 11’6″

De Hyper is niet voor niets het beste touring supboard van Aqua Marina, bekijk hieronder waarom:

 • Dubbele kamer: dankzij de dubbele kamer sup je altijd veilig
 • Stevig: het board is super stevig
 • Comfort: je kan eindeloos lang peddel op de Hyper dankzij zijn sterke kwaliteiten
 • Opblaasbaar: omdat het board opblaasbaar is is hij ideaal om mee te reizen
 • Voor de reiziger: dit board is echt puur gemaakt voor de reiziger, je hebt namelijk zelfs twee elastieken voor en achter op zitten. Hier kan je al je spullen op kwijt
 • Niveau: voor zowel de beginnende supper als de meer gevorderde supper is het stand up paddle board ideaal
 • Pakket: alle benodigde accessoires (behalve een peddel) worden in het pakket geleverd
 • Draagvermogen: de Hyper kan een draagvermogen wel 150kg hebben
 • Stabiel: super stabiel dankzij zijn hoge volume en brede midden basis
 • Prijs/kwaliteitverhouding: voor een pakket van deze prijsklasse is een dubbel kamer supboard met zulke sterke kwaliteiten ongekend
aqua marina vapor 104 supboard
Het beste budget Aqua Marina Supboard

Het beste budget Aqua Marina supboard is de Aqua Marina Vapor. Als je op zoek bent naar een supboard met sterke kwaliteiten voor een budget prijs dan is dit het ideale board. Zo heeft dit board ook een mooi plekje verdiend in het beste goedkope supboard onderzoek. De Vapor is gemaakt voor de beginnende recreante supper, en dat is ook zeker te merken. Wanneer je opstapt dan voel je je direct verbonden met het board. Het board is zo stabiel dat je niet eens zo zeer bezig bent met je balans maar meer met het genieten van het suppen zelf. Dankzij rond gevormde allround neus is het board super wendbaar. Ook zorgt de neus ervoor dat je zelfs kan surfen met deze budget sup. Als bovenstaande nog niet genoeg was dan word er ook nog eens een geheel accessoires pakket bijgeleverd. De volgende accessoires zitten er in dit super complete pakket:

 1. 3 delige peddel
 2. Pomp
 3. Leash
 4. Verwisselbare middenvin
 5. Rugtas
beste allround budget supboard van 2020 aqua marina vaporVeel comfort voor een kleine prijs

De Vapor bied veel comfort voor een kleine prijs. Het board is stabiel, wendbaar, scherp geprijsd en zelfs geschikt om langere tochten mee te maken. Het ideale stand up paddle board om mee te beginnen dus. Voor een SUP van deze prijs verbaasde het mij hoe stevig de bouw kwaliteit is en hoe moeiteloos je kan suppen op dit board. Het board bevat een volume van 310 liter, dit zorgt ervoor dat het board een gewicht van 14okg kan hebben. Het feit dat het board opblaasbaar is en maar 8kg weegt maakt hem super gemakkelijk om mee te nemen naar je favoriete sup spot of zelfs op vakantie. Ook de 3 delige bijgeleverde peddel maakt dit het ideale recreanten pakket. Waar je ook naartoe gaat, de Vapor kun je met gemak en plezier meenemen.

Samenvatting kwaliteiten Aqua Marina Vapor

De Aqua marina Vapor bied zeer veel kwaliteiten voor een budget prijs. Bekijk hieronder waarom de Vapor de plek voor het beste budget supboard verdiend.

 • Wendbaar: de sup is kort, heeft een ronde neus en een brede midden basis. Dit maakt hem super wendbaar
 • Niveau: dit is de ideale beginners sup, zowel door de prijs als alle kwaliteiten
 • Stabiel: de Vapor is super stabiel
 • Opblaasbaar: hij is opblaasbaar en dus gemakkelijk mee te nemen in de bijgeleverde rugtas
 • Comfort: het comfort dat het board bied maakt dit de ideale recreanten SUP
 • Surfen: er kan zelfs mee gesurfd worden
 • Design: net als alle andere Aqua Marina boarden heeft ook dit board een leuk en fris design
 • Elastiek: het elastiek op de voorkant van het supboard zorgt ervoor dat je een drybag met je spullen kan meenemen
 • Pakket: het board word met alle benodigde artikelen geleverd om direct het water te kunnen op gaan
 • Prijs/kwaliteitverhouding: dit is hét board met de sterkste prijs/kwaliteit verhouding

Mocht je opzoek zijn naar een supboard van een soort gelijk merk, neem dan een kijkje bij het Beste Moai Sup board onderzoek. Ook hebben wij onderzoek gedaan naar het beste beginners sup board.