Home » Beste Supboard » Beste Allround Supboard

Beste Allround Supboard

Door: James | Laatste update: 10 juni 2022

Er wordt vaak gevraagd welk SUP Board nou precies het beste allround supboard van 2022 is. Ik en mijn team testen elke jaar diverse soorten supboarden. Elk sup board is anders. De shapes (vormen) van de boarden maken welk type board het is, een race board heeft bijvoorbeeld een spitse neus en een allround board een ronde neus.

Hieronder heb ik een verdeling gemaakt van het soort type supboarden die er zijn:

tour sup boarden, deze zijn geschikt voor mensen die graag een lange tocht willen maken
surf sup boarden, deze zijn voornamelijk geschikt om op zee te suppen
windsurf sup boarden, met dit type board kan je zowel windsurfen als gewoon suppen
race sup boarden, deze boarden zijn bedoeld om met een snel tempo over het water te kunnen peddelen
– allround supboarden, deze sups zijn bedoeld om op zowel de zee als vlak water te suppen

Ik en mijn team hebben grondig onderzoek gedaan naar alle bovengenoemde typen supboarden. In dit artikel ga ik het hebben over ons uitgebreide onderzoek naar het welbekende eerdergenoemde allround SUP (Stand Up Paddling) board.

Beste opblaasbare keuze 

red paddle 106 sup pakket

Red Paddle 10’6″ Ride supboard pakket

Beste hardboard keuze 

hard supboard tahe outdoor beach performer 106

Tahe Outdoors Beach Performer supboard 10’6″ supboard pakket

Beste budget keuze

aqua marina vapor 104 supboard

Aqua Marina Vapor supboard pakket

Onderzoeksfactoren voor het beste opblaasbare allround supboard

Wij vinden het niet raar dat er zoveel vraag is naar het beste allround supboard van 2022. Allround supboarden zijn namelijk niet voor niets de bestverkochte sup boarden op de markt. Ze hebben namelijk een aantal kenmerkende factoren. De volgende onderzoeksfactoren hebben ik en mijn team uitgebreid getest:

 • Is het board opblaasbaar (inflatable) of niet (hardboard)
 • Het gewicht van het supboard
 • Het volume (luchtinhoud) van het supboard
 • Of het board beginners vriendelijk is
 • De lengte/breedte van het board
 • Of het board voor elke toepassing met betrekking tot allround te gebruiken is
 • De prijs/kwaliteitverhouding

beste allround supboard van 2020

Hardboard of Inflatable supboard

Wanneer je een supboard wilt kopen dan is het belangrijk om de afweging te maken of je een Inflatable (opblaasbaar) of Hardboard (niet opblaasbaar) sup board wilt.

Welk supboard past het beste bij jou

Een hardboard is makkelijker het water in te leggen als je naast het water woont, maar een hardboard is ook een stuk lastiger mee te nemen naar een andere locatie. Een opblaasbaar supboard daarentegen is super makkelijk mee te nemen omdat hij opblaasbaar is en dus (wanneer leeg) opgevouwen kan worden. Vergeet alleen niet dat je een opblaasbaar supboard weer moet opblazen wanneer je eenmaal op de plek van bestemming bent aangekomen en met een handmatige pomp vergt dat veel energie. Wij bevelen dan ook altijd aan om bij de aanschaf van een opblaasbaar supboard een elektrische SUP pomp aan te schaffen, zo bespaar je je energie voor op het water.


Overwegingen bij aankoop van een SUP Board

Woon je aan het water maar wil je soms ook graag je supboard mee nemen naar een andere locatie of zit je simpelweg gewoon nog te twijfelen tussen een Inflatable en een hardboard? Overweeg dan de volgende aspecten:

 • Hoe vaak ga ik naar een andere locatie? Oftewel, hoe vaak zal ik het board op me dak moeten doen of moeten leeg laten lopen, oprollen en weer oppompen?
 • Heb ik dakdragers op mijn auto? Zo nee, dan zal een opblaasbaar supboard waarschijnlijk een betere keuze zijn
 • Kan ik het gewicht van het hardboard dragen? Zo nee, overweeg dan om een opblaasbaar supboard te nemen
 • Heb ik wel genoeg energie om een opblaasbaar supboard nog voor het suppen handmatig op te pompen? Zo nee, neem dan of een hardboard of elektrische SUP pomp

Houdt ook in je achterhoofd dat je in het algemeen met een opblaasbaar supboard voorzichtiger om moet gaan in verband met eventuele lekkages. Lees je daarom ook altijd in met een SUP Board Kopen adviesgids.

beste allround sup board

Kenmerken van een allround Stand Up Paddle Board

Een allround paddle board bevat enkele eigenschappen dat het board kenmerkt. Het is dus belangrijk dat het board aan deze eigenschappen kan voldoen. Bekijk hieronder de kenmerken van een allround Stand Up Paddle Board:

 • Ronde neus: dankzij de ronde neus is het board erg wendbaar
 • Breed: over het algemeen is een allround board redelijk breed. Dit komt omdat allround boards voor (beginnende & intermediaire) suppers zijn gemaakt die onder anderen naar stabiliteit op zoek zijn
 • Ronde staart: niet alleen de neus is rond bij een allround board maar ook de staart. Dit maakt hem extra wendbaar
 • Relatief plat gevormd: een allround board is vaak relatief plat gevormd in vergelijking tot bijvoorbeeld een touring SUP waarbij de punt meer omhoog staat
 • Gemiddelde lengte: de meeste varianten worden verkocht met een gemiddelde lengte van tussen de 10 en 11 feet. Dit komt omdat dit de meest gangbare modellen zijn

Waarom een all-around paddle board kopen?

Waarom zou je een all-around paddle board willen kopen? Zoals de naam al zegt is het paddle board bedoeld voor allround doeleinden. Dit zorgt ervoor dat je de SUP plank voor meerdere doeleinden kan toepassen. Bekijk hieronder waarom allround paddle boards gekocht worden:

 1. All-around: zoals zojuist benoemd is het board allround te gebruiken. Je kan er dus diverse doeleinden mee uitoefenen, zoals; surfen, yoga en natuurlijk suppen
 2. Stabiel: vrijwel alle (kwalitatieve) allround stand up paddle boards zijn stabiel dankzij de breedte van het board
 3. Wendbaar: deze boards staan bekend om hun wendbaarheid
 4. Ideaal voor beginners: omdat een allround board zo stabiel, wendbaar en vaak ook scherp geprijsd is zijn het interessante boards voor beginners

red paddle ride supboard

Het beste allround opblaasbare supboard van 2022

Het beste opblaasbare supboard van 2022 is de Red Paddle 10’6” Ride. Dit opblaasbare supboard is dubbel laags en hierdoor dus extra stevig. Dit board is niet gelijmd maar samengesteld door een speciale techniek genaamd MSL Fusion. Dit zorgt ervoor dat het board extra licht blijft. Red Paddle is gespecialiseerd in opblaasbare SUPS en geven tot wel 5 jaar fabrieksgarantie. Op deze manier willen ze aantonen dat hun het nummer één supboard merk op het gebied van opblaasbare SUPS zijn. De supboards van Red Paddle zijn bijna onverwoestbaar. Dit maakt hun het beste opblaasbare SUP board merk op de markt.

Comfort van de Red Paddle 10’6” Ride

De Ride biedt een hoog comfort. Dit komt mede dankzij zijn lengte van 10’6”/320cm en zijn breedte van 81cm. De 10’6” in lengte maakt het board wendbaar maar tegelijkertijd ook gestroomlijnd om zo comfortabel langere stukken te kunnen suppen maar toch ook een golf(je) te kunnen pakken. De 81cm breedte van het board biedt ook de ideale grens tussen een beginners supboard om je eerste peddel slagen op te maken en een board dat goed geschikt is om langere stukken te kunnen peddelen.

De Volume (luchtinhoud) van het SUP Board is 240 liter. Dit is aan de hoge kant voor een board van deze lengte, en dat werkt in zijn voordeel. Een hoger volume betekent namelijk meer drijfvermogen, ook betekent dit dat het board meer gewicht kan dragen. De Ride 10’6” kan namelijk tot wel 100KG dragen. En dat is super netjes voor een board van deze lengte/breedte. Het gewicht van het board zelf bedraagt maar 9,5KG. Het board is dus voor vrijwel iedereen comfortabel te tillen aangezien hij licht in zijn gewicht is.

Samenvatting kwaliteiten Red Paddle 10’6″ Ride

Hieronder vind je een samenvatting van waarom ik de 10’6” Ride het beste opblaasbare supboard van 2022 vind:

 • Duurzaam: er is een duurzame productie technologie genaamd MSL Fusion gebruikt, dit zorgt ervoor dat het board langer mee zal gaan
 • Kwaliteit: de Ride is super stevig, het board is namelijk dubbellaags en niet gelijmd
 • Prijs: voor de gebruikte techniek, duurzaamheid en betrouwbaarheid die het board levert is het board zeker zijn geld waard!
 • Design: simpel, maar een mooie frisse zomerse kleur
 • Opblaasbaar: snel op te blazen en gemakkelijk overal mee naar toe te nemen
 • Gebruik: zowel voor op vlak als zeewater te gebruiken
 • Gewicht: het board is zeer licht dankzij de MSL Fusion technologie
 • Lengte/breedte: de Ride 10’6” biedt de ideale mix tussen lengte en breedte, dit resulteert in een wendbaar board waar je langere stukken mee kunt afleggen
 • Niveau: voor zowel de beginnende als de gevorderde supper is de Ride 10’6” een ideaal SUP board
 • Pakket: het board wordt als pakket geleverd, alle benodigde onderdelen om je eerste SUP kilometers te maken zijn dus inbegrepen in het pakket


Het beste allround hardboard van 2022

De Tahe Outdoors Performer 10’6” is het perfecte allround hardboard. Hardboards gaan al lang mee in de SUP boarding markt. Dit komt dan ook vooral omdat ze zo makkelijk in gebruik zijn wanneer je aan of vlak naast het water woont. In tegendeel tot een opblaasbaar supboard hoef je je board niet eerst op te blazen maar kun je gewoon gelijk je board het water in leggen en opstappen, en dat is natuurlijk ideaal. Maar zoals eerder benoemd zijn er ook enige nadelen te benoemen aan een hardboard. Een hardboard is namelijk in het algemeen zwaarder dan een inflatable (opblaasbaar) en ook kan je het board logischerwijs niet opvouwen en in je rugtas stoppen zoals een opblaasbaar supboard. Dit maakt een hardboard ideaal voor als je aan het water woont en een inflatable ideaal voor als je een ontdekkingsreiziger bent die zijn supboard overal mee naartoe neemt.

Tahe Outdoors Beach Performer 10’6″ uitvoering

De Performer uitvoering van Tahe heb je in verschillende lengtes, maar de populairste lengte is 10’6 feet. Dit komt dan ook vooral door zijn wendbaarheid, stabiliteit en comfortabiliteit. Dit model van Tahe is super stijf en op zowel vlak als zeewater te gebruiken. Ik heb de voordelen van het populaire allround hardboard van Tahe hieronder op een rij gezet:

 • Prijs: uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
 • Design: het board heeft een mooie shape, perfect voor alle doeleinden
 • Niet Opblaasbaar: dit board hoef je niet op te pompen
 • Gebruik: voor zowel op vlak als zeewater te gebruiken
 • Niveau: perfect voor de beginnende supper en zelfs kinderen vanaf 14 jaar of ouder
 • Duurzaam: door de gebruikte materialen tijdens het productieproces is dit board zeer stevig

aqua marina vapor 104 supboardHet beste Allround budget supboard van 2022

Als je kijkt naar prijs/kwaliteitverhouding is de Aqua Marina Vapor hét budget board van 2022. Aqua Marina bestaat al vele jaren en is al in meerdere landen zeer populair, en dat is niet voor niets. Aqua Marina is namelijk één van de beste budget aanbieders als je kijkt naar welke kwaliteiten ze bieden binnen de prijsklasse waar ze zich in bevinden. De boarden stellen nooit teleur en zijn altijd een plezier, zowel voor je portemonnee als jezelf. Aqua marina SUPS zijn altijd een plezier om op te suppen. Als je opzoek bent naar een ideaal budget beginners supboard dan is de Vapor de beste keuze! Ook het design valt niet over te klagen, het design is kleurrijk en zorgt er al snel voor dat je je in een vrolijke zomerse ‘vibe’ bevindt.

Specificaties van de Aqua Marina Vapor

De lengte van het board is 10’4”/ 315cm, dit maakt het board uiterst wendbaar en zeer compact. Let er alleen wel op dat het board niet ideaal is om lange tour tochten mee te maken. Neem vooral een kijkje bij het beste supboard voor touren onderzoek als je een supboard wilt waar je zonder moeite lange afstanden mee kunt afleggen. De breedte van de Vapor is 79cm, dit zorgt ervoor dat het board zeer stabiel is, ideaal voor de beginnende supper. Ook het gewicht van de SUP ben ik zeer te spreken over, het gewicht bedraagt namelijk maar 8.5kg! Het lichte gewicht in combinatie met zijn hoge volume (310 Liter), korte lengte en gemiddelde breedte maken de Vapor een uiterst wendbaar SUP board. Het compacte ontwerp neemt niet weg van zijn draagvermogen, het board kan meer dan de Red Paddle Ride 10’6” dragen namelijk tot wel 140KG.

Samenvatting kwaliteiten Aqua Marina Vapor

 Bekijk alle kenmerkende kwaliteiten van de Aqua Marina Vapor hieronder:

 • Prijs/kwaliteitverhouding: de Vapor biedt sterke kwaliteiten voor een klein prijskaartje
 • Gebruik: zowel voor op vlak als zeewater te gebruiken
 • Opblaasbaar: snel op te pompen en dus gemakkelijk mee te nemen
 • Compact: zeer compact, dit maakt hem extra makkelijk om mee te nemen
 • Gewicht: het gewicht van het board is maar 8.5KG en is dus zeer licht
 • Lengte/breedte: hij is 315cm lang en 79cm breed, deze samenstelling zorgt voor een uiterst wendbaar supboard
 • Design: het design bevat een kleurrijk en vrolijk ontwerp waar je zeker mee zal opvallen
 • Niveau: de Vapor is het ideale beginners supboard, hij is stabiel, wendbaar, compact en tot slot ook nog eens zeer scherp geprijsd
 • Pakket: het board wordt geleverd met alle benodigde onderdelen zoals een peddel, rugtas en pomp om je eerste SUP boarding kilometers te gaan maken

Vond je dit artikel over het beste allround supboard van 2022 interessant en ben je ook geïnteresseerd in een supboard waar je lange tochten mee kunt maken? Neem dan een kijkje bij het beste touring supboard onderzoek.